Digidexo.com

Retningslinjer for Gastric Bypass Surgery

Gastric bypass er en kirurgisk prosedyre som brukes til å behandle sykelig fedme. Den kliniske definisjonen av sykelig fedme er en body mass index (BMI) på mer enn 40 eller en person mer enn 100 pounds overvektig. Fremgangsmåten kan også brukes til å behandle dem med en BMI på mer enn 35 dersom den enkelte har en alvorlig medisinsk tilstand som diabetes eller høyt blodtrykk som kan bli forbedret som et resultat av operasjonen.

Hvem bør vurdere Gastric Bypass?

Gastric bypass er aldri det første alternativet for vekttap. Vektige leger krever kandidater til å demonstrere de har prøvd andre alternativer uten hell før man vurderer en kirurgisk alternativ for å løse sine vektproblemer.

For å tilfredsstille stadig strengere forsikringskrav, vil mange leger krever ytterligere testing før kirurgi for å dokumentere samtidige tilstander som vil dra nytte av kirurgi. Jo mer solid saken, jo mer sannsynlig forsikring godkjenne operasjonen, et viktig kriterium for de fleste pasienter som ble prosedyren.

Betydelige fordeler har blitt dokumentert for de med høyt blodtrykk, høyt kolesterol, høye triglyserider, type 2 diabetes, astma, obstruktiv søvnapné, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) og bevegelsesvansker. Begrensede studier har vist et visst potensiale for Type 1 diabetes der pasienten er samtidig overvektig, en situasjon som skjer mindre enn med type 2 diabetes.

Gastric bypass kandidater bør være godt informert, godt motivert og engasjert til å følge legens instruksjoner for å sikre et positivt resultat fra kirurgi.

Risiko og komplikasjoner

Dødelighet risiko fra gastric bypass kirurgi er langt mindre enn de fra vektrelaterte helseproblemer, hvis venstre ubehandlet. En juli 2009 studie i New England Journal of Medicine fant dødsrisiko å være noe mer enn 0,3%, eller lignende til risikoen fra en hofteprotesekirurgi.

De vanligste komplikasjonene er lungebetennelse, blodpropp i bena som beveger seg til lungene, hjertet eller hjernen, eller lekkasjer langs stift / suturlinje krever ytterligere kirurgi for å reparere og fører til infeksjon eller abscess hvis uoppdaget.

En økning i gallestein krever galleblæren kirurgi har blitt bemerket i mange år. En juni 2009 studie ved Johns Hopkins i Journal of Urology har også dokumentert en økt risiko for nyrestein. Selv om risikoen er fortsatt små på 8%, er det dobbel hastighet for de som ikke har operasjonen.

Omtrent én av fem pasienter opplever noen form for mindre komplikasjon umiddelbart etter kirurgi, inkludert drenering fra snittet, kvalme eller oppkast.

Lengre sikt bivirkninger er mer vanlig med malabsorptive prosedyrer som Roux-en-Y gastrisk bypass. Disse bivirkningene omfatter mineralmangel og dumping syndrom, forårsaket av kroppens manglende evne til å behandle sukker og fett lett, noe som fører dem til å bli "dumpes" i blodstrømmen, noe som resulterer i hurtig puls, svetting, kvalme, ørhet og, i noen tilfeller , diaré. Denne effekten kan minimeres ved veloverveide valg av mat.