Digidexo.com

Den beste dietten planer for ungdom

Fedme blant barn og tenåringer er en voksende epidemien i USA. En kombinasjon av lett tilgjengelig fet, sukkerholdig mat og mangel på mosjon og utendørs aktivitet har ført til denne dystre resultatet. Men med noen fornuftige slanking tips og moderasjon, kan tenåringer ned i vekt, holde seg frisk, og fortsatt nyte maten de spiser.

The Diet Plan of Choice

For tenåringer og barn spesielt, drastiske kosten planer er aldri en god idé. Planer for eksempel å fjerne karbohydrater fra du kosthold, eliminerer visse matvaregrupper helt, eller sterkt begrense ditt inntak av protein kan ha negative effekter som vil negativt oppveier de potensielle fordelene ved vekttap. Hårtap, flekket hud, konstant tretthet og redusert levetid er rett og slett ikke verdt å miste et par inches fra deg waistline.

Løsningen på å miste vekt og gjenværende sunn er enkel: spise en balansert diett og bare konsumere fet eller sukkerholdig mat i små mengder. Matvarer som frukt, grønnsaker, hele korn, magert kjøtt, meieriprodukter og til og med fett er alle nødvendige komponenter i en sunn spising plan.

Mange ungdommer velger å utelukke kjøtt fra sine dietter helt, for helse, sosial eller miljømessige årsaker. I motsetning til den tro av noen, å være vegetarianer er ikke gjensidig utelukkende med å spise sunt. Men det er viktig for vegetarianere å være forsiktig og informert. Hvis du bestemmer deg for å begrense deg til et vegetarisk kosthold, må du huske å ta med rikelig med proteinrik mat i kostholdet ditt, for eksempel bønner og nøtter. En diett mangel på protein vil resultere i dårlig muskelvekst og andre uønskede resultater.

Making Healthy Eating Vedtak

Spise riktig kan være vanskelig i begynnelsen, spesielt for sterkt overvektige ungdommer vant til å spise hva de vil, når de vil, i hvilken mengde de ønsker. Begynn ved å redusere porsjonsstørrelsen. Kroppen tar 20 minutter eller mer for å føle seg "full" mens du spiser. Dette betyr at hvis du fortsetter å spise til du føler deg full, har du faktisk forspist. Prøv å spise en tredjedel mindre mat til hvert måltid. Sjansene er, du vil føle deg full og behagelig kort tid etter å ha spist, selv om du fortsatt følte sulten når du er ferdig med mindre måltid.

Sunn betyr ikke nødvendigvis å fjerne maten du begjærer, for eksempel iskrem, sjokolade eller potetgull fra kostholdet ditt helt. I stedet hengi seg til moderasjon. En enkelt scoop av iskrem bør være nok til å tilfredsstille deg. I stedet for å spise en full candy bar, prøver å spise en liten del av mørk sjokolade. Det er viktig å holde hjernen så vel som kroppen din sunn og glad som du endrer dine spisevaner til det bedre.