Digidexo.com

Ulcerøs kolitt hos barn

Ulcerøs kolitt er en type inflammatorisk tarmsykdom som rammer både barn og voksne. Symptomer på ulcerøs kolitt kan variere blant barn. Det er foreløpig ingen kur for denne tilstanden. Barn berørt av ulcerøs kolitt trenger livslang behandling for å behandle denne tilstanden. Kirurgi kan være nødvendig å behandle mer alvorlige tilfeller av ulcerøs kolitt.

Kjennetegn

Ulcerøs kolitt fører fôr av både endetarm og tykktarm å bli betent. Selv om denne tilstand vanligvis påvirker bare den nedre del av tykktarmen, kan enkelte barn med ulcerøs kolitt oppleve inflammasjon gjennom hele lengden av tykktarmen. Bare i sjeldne tilfeller har ulcerativ kolitt påvirker tynntarmen. Ifølge Cincinnati Children Hospital, de fleste utvikle ulcerøs kolitt mellom 15 og 30 år. Både menn og kvinner påvirkes av ulcerøs kolitt på tilsvarende priser.

Symptomer

En rekke symptomer er ofte forbundet med ulcerøs kolitt. Barn vil ofte klager over smerter i mageregionen. Barn med ulcerøs kolitt kan miste sin appetitt, noe som kan føre til vekttap. Blødning rundt endetarms området og blodig diaré er også vanlige symptomer på denne tilstanden. Barn kan også oppleve tretthet, anemi, leddsmerter, utslett, og som et resultat av ulcerøs kolitt.

Diagnose

Leger er avhengige av flere forskjellige typer av tester for å diagnostisere ulcerøs kolitt. Blodprøver brukes til å sjekke etter tegn på blodmangel. Avførings kulturer blir kontrollert for forskjellige typer parasitter og bakterier som kan utløse symptomene på ulcerøs kolitt. Leger kan utføre en koloskopi for å undersøke innsiden av endetarmen og tykktarmen. Tissue i tykktarmen kan bli fjernet under kolonoskopi skal vevsprøve. X-stråler kan også brukes til å undersøke i kolon og rektum. Barn kan gis en barium klyster før X-stråler er tatt for å avdekke eventuelle sår eller problemområder som kan være til stede.

Behandling

Medisiner kan være foreskrevet for å lindre visse symptomer på ulcerøs kolitt, inkludert diaré og smerter. Sykehusinnleggelse kan være nødvendig hvis et barns ernæring påvirkes av ulcerøs tilstand. Barn kan kreve en IV for å få riktig næring og hydrering. Ifølge Barnas Hospital Boston, kan opptil 40 prosent av barn trenger kirurgi for å fjerne tykktarmen deres. Dette er vanligvis bare nødvendig i de mest alvorlige tilfellene av ulcerøs kolitt hvor kreft og blødning har blitt en bekymring.

Bekymringer

Så det er ingen kur, må barn med ulcerøs kolitt håndtere denne tilstanden for varigheten av deres liv. De fleste barn vil ha perioder med remisjoner hvor det vil være ingen symptomer på ulcerøs kolitt. I enkelte tilfeller kan vare i remisjon i en årrekke. Ifølge Barnas Hospital of Boston, er ulcerøs kolitt sjelden en dødelig tilstand. En større risiko for kreft finnes hos barn som opplever lange perioder med ulcerøs kolitt aktivitet i sine kolon.