Digidexo.com

Protein Foods for Tynning Hair

Tynning hår eller alopesi som det kalles medisinsk er tap av hår, vanligvis fra hodebunnen. Det er en naturlig del av aldring, men i noen tilfeller kanskje forbundet med andre sykdommer eller behandlinger. I noen tilfeller kan en dårlig diett, lite protein kan være kilden til problemet.

Normal Håravfall

Gjennomsnittlig voksent menneske mister mellom 60 og 100 hår per dag. Ulike omstendigheter kan påvirke mengden av hårtap. Graviditet og anemi er vanlige årsaker som er høy-fett dietter for menn og lav-protein diett for kvinner. Mennesker også miste mer hår som de gamle.

Protein Keratin

Keratin er proteinet nødvendig for sunn hår. Det er den viktigste del av cellen i hud, hår og negler tenner emalje. Keratin utgjør 65-95 prosent av hårfibrene målt etter vekt. Den keratin protein som er nødvendig for håret er fremstilt i hårsekken fra aminosyrer som transporteres i blodet.

Effekter av Diet

Forskning viser at å spise mat rik på protein har liten effekt på å forebygge eller korrigere tynt hår. Den keratin i matvarer kan ikke bli brutt ned, og det vil passere gjennom kroppen. En diett høy i aminosyrer, som folliklene bruker for å foreta keratin, er bare en fordel hvis det er en mangel på aminosyrer i første omgang. Sunt, men tynt hår kan ikke bli hjulpet ved å legge til aminosyrer eller keratin til dietten.

Aktuelt Protein Applications

Shampo, balsam og behandlinger som inneholder protein eller spesifikt keratin ikke gir varige effekter. Protein er ikke absorberes gjennom håret som den er tilført gjennom hårsekken. Enhver protein anvendt på denne måten vil bli skylt bort under sjamponering prosessen.

Alternative behandlinger

En rekke medikamenter har vist en viss suksess ved å gjenopprette hårvekst. Finasteride, kjent under merkenavnet Propecia, gjennomgikk kliniske studier på Merck der det viste en 11 prosent økning i hårvekst i løpet av det første året. Minoxidil har også vist suksess og er tilgjengelig som rogain fra Upjohn i enten 2 eller 5 prosent prosent styrkene. Flere hormonbehandlinger, inkludert østrogen og progesteron også angivelig bidra til å redusere tynt hår. Alternative behandlinger inkluderer emu olje, så Palmetto, gresskarfrø og grønn te som naturlige måter å behandle tynt hår. Hair erstatning terapi er et annet alternativ å stoppe hår tynning.