Digidexo.com

Hva skjer når du er vitamin D-mangel?

Bruk

Vitamin D opprett normale nivåer av blod og blod fosfor. Dette bidrar til å fremme kalsium absorpsjon i magen og normal mineralisering av bein, og dermed er viktig i sunn bein vekst og hindre bein fra å bli tynn eller misdannet. I tillegg, hjelpemidler Vitamin D immunsystemet.

Mangel

Uten nok vitamin D, bein i kroppen står i fare for å bli sprø eller misdannet. For barn, kan føre til en mangel rakitt, og for voksne kan det forårsake osteomalasi, samt fører til en utvikling av osteoporose. I tillegg, uten nok Vitamin D immunsystemet kan bli dysfunksjonell, som fører til autoimmune sykdommer, eller øke risikoen for flere typer kreft. Det kan også føre til muskelsvakhet eller forverring.

Kilder

For å få nok vitamin D, er en viktig faktor daglig eksponering for sollys, noe som oppmuntrer til utvikling av vitamin D. I ikke-forsterkede matvarer, kjøtt av fisk, fiskeolje, biff lever, ost eller sopp inneholder noe vitamin D. Men i matvarer beriket med vitamin D, melk, enkelte frokostblandinger eller appelsinjuice inneholder sunne mengder.