Digidexo.com

Slik unngår du at andre hjerteinfarkt

Når du har hatt (og overlevde!) Som første hjerteinfarkt, kan dette tjene som vekking du trenger som vil gjøre deg i stand til å redde ditt eget liv. Du vet for et faktum, på dette punktet, at hvis du ikke gjør noen viktige endringer i livsstil, er du nesten sikker på å ha et annet hjerteinfarkt, og du kan ikke være så heldig andre gang rundt. Nå som du har alle bevis du trenger for at dette faktisk er et spørsmål om liv eller død, bør du endelig har motivasjon til å leve et sunnere liv. Hvis du klarer å gjøre det, vil du ikke bare redusere sannsynligheten for din lidelse nytt hjerteinfarkt ,, men du vil også ha nytte av å se og føle mye bedre enn du gjorde før du fikk den første.

Slik unngår du at andre hjerteinfarkt

•  Slutte å røyke. Seriøst, er røyking en av de viktigste årsakene til hjertesykdom. Få et nikotinplaster, prøve hypnose, gjøre hva det tar. Kanskje den erkjennelse at hver sigarett du røyker setter deg så mye nærmere hjerteinfarkt nr 2 vil hjelpe deg å endelig sparke en vane.

Få litt mosjon. Start ut sakte, bare prøve å gå i 10-15 minutter hver dag hvis du har vært ganske stillesittende hittil. Spør legen din for råd hvis du har tenkt å trappe opp tempoet og begynne å løpe, sykle, trene på et treningsstudio, eller noe annet som kan være strenouos. Selv om du vil at alle de helsemessige fordelene som trening gir, trenger du ikke ønsker å velge aktiviteter som kan sette en belastning på din svekket hjerte.

Spis frukt og grønnsaker. Selv ikke en uke går at noen ny frukt eller grønnsak blir spioneringen som en ny supermat som kan kurere alle onder, er sannheten at alle frukter og grønnsaker har sine egne spesielle fordeler, så du bør prøve å spise et så bredt utvalg som mulig.

Husk det gamle ryhme, "bønner, bønner, de er bra for hjertet ..." (ok, ikke husker hele rim, med mindre du vil ha en god snicker som den du hadde da du først hørte det i tredje klasse). Saken er, bønner og belgfrukter virkelig er bra for hjertet, som de gir nødvendig folsyre samt å være en god kilde til løselig fiber som bidrar til å binde opp kolesterol. Så "spiser bønner til hvert måltid".

Tilsett noen porsjoner med fet fisk som ørret, laks eller sild til kosthold hver uke. Disse typer fisk er rik på omega-3 fettsyrer, som er godt kjent for å fremme hjertehelse.

6. Klipp ut (eller i det minste kutte ned på) mettet og trans fett, som begge kan senke gode (HDL) kolesterol nivåer og heve dårlige (LDL) seg. The American Heart Association anbefaler at ikke mer enn 1percent av dine daglige kalorier (så 20 kalorier for en 2000 calorie diett) kommer fra transfett, og ikke mer enn 7 prosent (så 140 kalorier for det samme 2000kcal) fra mettet fett.

Ta en daglig dose aspirin hvis legen din anbefaler deg å gjøre det. Daglig bruk av aspirin har vist i flere kliniske studier for å være svært effektive i å forebygge tilbakefall av hjerteinfarkt.

Hint

  • Hvis du tar regelmessige doser av aspirin, sørg for å fortelle din tannlege eller lege før du gjennomgår selv en mindre kirurgisk inngrep eller annen prosedyre som krever bruk av anestesi
  • Unngå bruk av alkohol hvis du lider av hjertesykdom, spesielt hvis du tar aspirin regelmessig