Digidexo.com

Tegn og symptomer på en hyperaktiv skjoldbrusk

Tegn og symptomer på en hyperaktiv skjoldbrusk


Når du har en hyperaktiv skjoldbruskkjertel, produserer kroppen for mye av et hormon som kalles tyroksin. Denne tilstanden kalles hypertyreose, og det kan føre til at du oppleve mange ubehagelige symptomer. Noen av disse symptomene kan bli ganske alvorlig hvis din overaktiv skjoldbruskkjertel står ubehandlet. Med nøyaktig diagnose etterfulgt av riktig behandling, kan hypertyreose være vellykket kontrollert.

Symptomer

Symptomene på en hyperaktiv skjoldbruskkjertelen er brede varierer fordi tyroksin påvirker mange kroppslige systemer. Du kan ha problemer med å konsentrere seg og bli irritabel, nervøs eller rastløs. Du har kanskje en økt appetitt, men likevel har uforklarlig vekttap. Andre hypertyreose symptomer inkluderer økt svetting, intoleranse for varme, skjelving, tretthet, søvnløshet, diaré, kvalme, hud spyling og generalisert kløe.

Hjerte symptomer er vanlig med en hyperaktiv skjoldbruskkjertel, og disse kan bli alvorlige. Du kan utvikle en rask puls og ujevn hjerterytme. Hjertet ditt kan føles som det er banket i brystet.

Signs

Fysiske tegn på hypertyreose inkluderer utvikling av struma, eller forstørret skjoldbruskkjertel, og Grave opthalmopathy som er utseendet på utstående øyne. Begge disse skiltene kan bli oppdaget av legen din på en fysisk undersøkelse. Grave opthalmopathy utvikler seg i mennesker med hyperaktive thyroids fordi hevelse oppstår bak øynene som forårsaker øynene for å presse frem. Dette kan også føre til at øynene til å ha uskarpt syn og bli mer følsom for lys. Det kan også begrense normal øyebevegelser.

De medisinske tegn på en hyperaktiv skjoldbruskkjertelen inkludere blodprøver som er positive for økte nivåer av tyroksin og reduserte nivåer av skjoldbrusk stimulerende hormon, eller TSH. Nivået av TSH er viktig i diagnose av hypertyroidisme, fordi det er hormonet er ansvarlig for stimulering av skjoldbruskkjertelen for å produsere tyroksin. Når TSH nivåene er lave indikerer den mengden av sirkulerende tyroksin er høyere enn det skal være. Oppfølging thyroid testing kan inkludere en skjoldbrusk skanning og en radioaktiv jod opptak test. De radioaktive jod opptak testen måler hvor raskt thyroid samler jod. Jo mer tyroksin skjoldbruskkjertelen produserer, blir raskere jod samlet.

Forholdsregler

Det er viktig ikke å ignorere de tegn og symptomer på en hyperaktiv skjoldbruskkjertel. Ifølge Mayo Clinic, kan du utvikle alvorlige komplikasjoner, som hjertesvikt, atrieflimmer og osteoporose hvis hypertyreose står ubehandlet.