Digidexo.com

Tidlig Lupus Signs

Lupus er en autoimmun sykdom med alvorlige og kroniske betennelser av ulike deler av kroppen. Tidlig diagnose og behandling kan forbedre helse og redusere vevsskade. Men diagnostisere lupus er vanskelig på grunn av det brede spekter av symptomer.

Antistoffer

En studie publisert i en 2007 utgave av tidsskriftet Arthritis og Revmatisme fant at antistoffer assosiert med lupus kan bli funnet i blodprøver før diagnosen stilles. Forskerne kjørte tester på blod trekkes når folk inn i det amerikanske militæret.

Leddgikt

I denne studien, forskere også funnet ut at den mest hyppig rapporterte tidlig symptom på lupus var leddgikt. Revmatoid artritt er ofte diagnostisert i stedet for lupus før andre symptomer.

Utslett

En annen tidlig tegn på lupus er utseendet av en skiveformet utslett. Dette utslett er formet som en disk og vises på hud som er utsatt for sollys. Utslettet er vanligvis rød, hevet og skjellete, men klør ikke eller forårsake smerte. Det kan etterlate arr eller hud misfarging.

Sentrale nervesystemet engasjement

Sentralnervesystemet symptomer som anfall, også ble opplevd før lupus diagnose, men de vanligvis ikke skje etter diagnose.

Nyresyke

En annen tidlig tegn på lupus funnet i studien var nyresykdom. Dette var mer vanlig for menn enn for kvinner.