Digidexo.com

Hvordan passere en Gallestein

Gallestein er herdet stykker av kolesterol og galle som kan dannes i galleblæren over tid. De fleste gallestein er små i størrelse og vil aldri negativt påvirke pasienten, hvis de aldri forlate galleblæren. Imidlertid kan steiner og til sette seg fast i kroppen, forårsaker store smerter. Små steiner ofte bli passert gjennom kroppen naturlig, uten at pasienten å merke deres eksistens - men større stener må passert mer forsiktig, for å unngå skade.

Hvordan passere en Gallestein

•  Spis en høy-fiber diett som inneholder mye sunt fett. Fisk og nøtter er svært nyttig for dette. Dette kan bidra til å forhindre gallestein komplikasjoner, for eksempel utvidelse. Gallestein er derfor mer sannsynlig å passere seg uten hendelsen.

Ta oral gallestein medisiner foreskrevet av legen din. Medisiner kan bidra til å bryte opp gallestein over en lengre periode, slik at de kan passere gjennom systemet. The Mayo Clinic rapporterer at eksperimentene er pågående angående injeksjoner direkte inn i galleblæren som kan redusere steiner mye raskere, men ingenting har blitt godkjent av FDA ennå.

Drikk seks til åtte glass vann om dagen for å holde galleproduksjon effektiv og for å skylle ut gallestein for tiden i systemet.

Hint

  • Be om en kolecystektomi å ha galleblæren fjernet, hvis du har konsekvent problemer med steiner. Dette vil fjerne galleblæren og alle steinene som finnes i den. Kroppen vil fortsatt fungere normalt etterpå, men du kan ha en høyere forekomst av diaré.