Digidexo.com

Hvordan forebygge nyrestein

Hvordan forebygge nyrestein


Nyrestein påvirke en halv million mennesker hvert år, oftest hvite menn mellom 30 og 50. Ved å følge disse forebyggende tiltak du vil minske sjansene for lidelse.

Hvordan forebygge nyrestein

•  Spis mindre kjøtt. På grunn av økt inntak av animalske proteiner, er forekomsten av nyrestein 10 ganger mer utbredt nå enn det var ved århundreskiftet.

Drikk rikelig med væske - en studie har vist at personer som drikker mer enn 2 1/2 liter vann hver dag har nesten en 40 prosent reduksjon i risikoen for å utvikle en stein enn de som drakk mindre vann.

begrense forbruket av grapefruktjuice og cola-drikker. Studier har vist at disse kan faktisk øke risikoen for utvikling av steiner.

Adopter en diett høy i kalium og magnesium - disse mineralene redusere sannsynligheten for nyrestein.

Snakk med legen din om å ta kosttilskudd som pyridoksin og magnesium. Samlet utgjør disse redusere oksalat, et mineral salt funnet i nyrestein.

Begrens kalsium og saltinntaket.

Hint

  • Snakk med en lege eller ernæringsfysiolog om å gjøre endringer i kostholdet.
  • Hvis du har hatt en nyrestein før, er du høy risiko for å få en annen. Forebyggende tiltak er viktig.
  • Nyrestein er samlinger av mineralsalter kombinert med kalsium. De kan lodge hvor som helst i urinveiene og forårsake intense smerter.
  • Kontakt legen din umiddelbart hvis du mistenker at du kan ha nyrestein - de kan føre til nyresvikt hvis venstre ukontrollert.