Digidexo.com

Plant stanols vs Steroler i vaskulær helse

Plant stanols vs Steroler i vaskulær helse


For noen arbeider med hjerte-relaterte problemer, som trenger å forbedre vaskulær helse, noe som gjør øvelsen en del av dagliglivet og man følger en sunn diett kan være gunstig. Plantesteroler og stanols kan være en del av at sunt kosthold.

Definisjon

Plantesteroler og stanols, også kalt fytosteroler, er funnet i plantemembraner og er strukturelt ligner på kolesterol og dermed konkurrere om absorpsjon i fordøyelsessystemet. Dette blokkerer opptaket av kolesterol. Kolesterol buildup i karsystemet kan forårsake en rekke helseproblemer.

Steroler vs stanols

Kliniske studier som sammenlignet enten plant eller stanols vise seg mer effektive for å redusere LDL-kolesterolnivåer viser en er ikke mer effektive enn de andre når det inntas som en del av en lav-fett diett. Verken en påvirker kolesterolnivået eller HDL, eller "gode" kolesterolet, bare total og LDL kolesterol.

Kilder

Fytosteroler kan finnes i mat kilder som hele korn, frukt, grønnsaker, belgfrukter, nøtter og vegetabilsk olje. Siden disse matvarene vanligvis ikke inneholder nok fytosteroler til lavere kolesterol, noen produsenter befeste sine matvarer. Noen forsterkede matvarer inneholder visse merker av margarin, ost, brød og melk. Disse produktene er som regel merket som blir befestet.