Digidexo.com

Normal blodtrykk, høyt pulsfrekvens

Hvis du nettopp har jobbet ut og pulsen er høy, kan det hende du tror blodtrykket ditt er høyt også. Egentlig, blodtrykk og puls ikke er nært beslektet. Det er mulig å ha en høy puls mens blodtrykket er normalt.

Funksjon

Blodtrykk og puls er begge tiltak av hjertefunksjon, men de måler forskjellige ting. Blodtrykket er kraften av blodet som den beveger seg gjennom arteriene, og pulsen er antall ganger hjertet slår hvert minutt.

Misforståelse

Når pulsen stiger, gjør at blodtrykket stiger ikke med det. Selv om hjertet ditt slår raskere på grunn av aktivitet, stress eller et helseproblem, er kraften av pumping blod ikke berørt.

Måling

Hvis pulsen har virket gjennomgående høy, begynner å overvåke den. Etter en hel natts søvn, sjekk hvilepulsen ved å telle pulsen i ett minutt. En gjennomsnittlig hvilepuls er 60 til 80 slag per minutt.

Betraktninger

Etter aktivitet, bør pulsen økes, selv om blodtrykket skal være normal. Puls for aktiviteten er 50 til 85 prosent av din maksimale hjertefrekvens.

Advarsel

Hvis pulsen er rask selv når du er i ro, kan du ha en tilstand som kalles takykardi. I tillegg til den raske puls, kan du merke svimmelhet, kortpustethet eller ørhet. Se din lege for diagnose og behandling.