Digidexo.com

Risikoene og fordelene av en kunstig hjerte

Risikoene og fordelene av en kunstig hjerte


Personer med end-stage hjertesykdom krever en hjertetransplantasjon for å overleve. Det er en lang venteliste for hjerter fra givere, og så få som 1 av 4 pasienter som trenger en transplantasjon overleve lenge nok til å få det. Ett alternativ som kan øke pasientens sjanse til å overleve frem til et hjerte blir tilgjengelig er installasjon av en kunstig hjerte. En kunstig hjerte er ikke ment å være en fast oppløsning, men bare en bro-løsning for å kjøpe tid til en pasient.

Fordeler

Ifølge "Health News" på WebMD, vil mindre enn halvparten av pasientene krevde en hjertetransplantasjon overleve inntil de får en. Dette tallet øker til 79 prosent for de pasientene som får en total kunstig hjerte til å erstatte egne sviktende organer. Ikke uten betydelig risiko, er det menneskelige legeme tilsynelatende i stand til å tolerere et kunstig hjerte for en lengre tidsperiode enn det er i stand til å overleve med hjertelegemiddelterapi i sluttstadiet hjertesykdom. Den kunstige hjerte gir midlertidig alle fordelene med et sunt hjerte, spesielt effektiv levering av oksygen og næringsstoffer til vev og organer i kroppen via blodomløpet.

Risikoer under operasjonen

Installasjonen av en kunstig hjerte innebærer en invasiv kirurgi, og pasientene må møte betydelig risiko forbundet med det. Det er en risiko for at pasienten kan reagere på medisinen brukes til å sette henne til å sove. En slik potensiell reaksjon er en tilstand som kalles malign hypertermi, der alle kroppens skjelettmusklene kontrakt samtidig og kontinuerlig, genererer en enorm mengde varme som kan være dødelig ved rask handling ikke er tatt av anestesilegen. Kirurg feil, og generelt svekket tilstand av pasientene i sluttstadiet hjertesykdom kan føre til at pasienten døende under operasjonen, selv om de fleste pasientene overlever installasjon av en kunstig hjerte.

Risiko etter operasjonen

Etter hjertet er installert, står pasienten betydelig risiko mens de bodde sammen med enheten. Interne blodpropp og blødning kan ofte resultere fra kirurgi. Leger tar stor forsiktighet for å balansere risikoen for blødning ved å foreskrive anti-clotting medisiner, så pålegg om hvordan du tar medisiner bør følges nøye.

Risikoen for infeksjon er meget høy, med den type kunstig hjerte som trenger en ekstern strømkilde. Denne strømkilde krever at en ledning går inn i kroppen gjennom hull i pasientens mage. Pasienten må være på antibiotika og overvåkes nøye for infeksjoner i løpet av denne tiden. Også, som med en hvilken som helst operasjon, er risikoen for infeksjon i operasjonsstedet også tilstede.

Kunstige hjerte enheter kan av og til mislykkes. De viktigste typer feil som kan oppstå er ineffektivitet i pumpingen, svikt i strømforsyningen, eller totalt feil av enkeltdeler. Avhengig av effekten av funksjonsfeil, kan pasienter leve i en kronisk svekket tilstand eller kreve akutt kunstig hjerte erstatning kirurgi.