Digidexo.com

Carotisar sykdom Symptomer

Carotisar sykdom oppstår når plakk (fettavleiringer) bygger seg opp i og til slutt blokkerer carotis. Å være kjent med carotisar sykdom symptomer kan hjelpe deg å gjenkjenne denne sykdommen og søker behandling før det er for sent.

Fakta

Ligger på de to sidene av halsen din, dine carotis er de to viktigste blodårene som fører blod fra hjertet til hodet og hjernen. Blokkering av disse blodårene kan føre til massive nevrologiske skader og død.

Symptom Progresjon

En av farene ved halspulsåren sykdom er den langsomme utviklingen av symptomer. I de fleste tilfeller kan et hjerneslag eller ministroke være din første tegn på denne sykdommen.

Ministroke

Et vanlig symptom på halspulsåren sykdom, en ministroke eller forbigående ischematic anfall (TIA) oppstår når du har korte tegn på slag som varer mindre enn 24 timer.

Stroke

Ofte innledes med en ministroke, oppstår et slag forårsaket av arteria carotis sykdom når en blodpropp stopper flyten av blod og oksygen til hjernen.

Symptomer

Ifølge MedlinePlus Medical encylopedia, TIA og hjerneslag symptomer ligner og kan omfatte brå svakhet eller nummenhet (vanligvis på den ene siden av kroppen), plutselig blindhet på det ene øyet, problemer med å snakke, og uvanlig forvirring.

Risikofaktorer

Du er mer sannsynlig å utvikle carotisar sykdom symptomer hvis du har visse risikofaktorer, blant annet hjertesykdom, høyt blodtrykk eller kolesterol og familie hjerneslag historie.