Digidexo.com

Bivirkninger av Doryx

Doksycyklinhyklat eller Doryx, er et antibiotikum som er foreskrevet for feber forårsaket av flått, lopper og lus. Det er også foreskrevet for urinveisinfeksjoner, kroniske øyeinfeksjoner og som behandling for malaria forebygging på utenlandsreiser mindre enn fire måneders varighet. Det er noen ganger brukt til å behandle akne.

Side Effects

De viktigste bivirkninger av Doryx er brystsmerter og hevelse i ansikt, lepper, hals, armer og ben. Det er også problemer med å svelge, tungen betennelse, appetitt tap, kvalme, utslett, rektal eller genital kløe, magesmerter, lyse avføring, allergiske reaksjoner som utslett, kløe og tann misfarging og oppkast. En annen ting å vurdere er at barn under åtte år bør ikke ta Doryx fordi det kan forårsake permanent misfarging av tennene sine. Og kvinner i deres siste fase av svangerskapet bør heller ikke ta Doryx. Du bør også rådføre deg med legen din før du tar Doryx med antacids som Maalox, blodfortynnende medisiner og p-piller.

Slik bruker Doryx

Doryx bør tas med et fullt glass vann for å unngå mage eller halsirritasjon og det kan tas med eller uten mat. Doryx tabletter skal svelges hele og hvis du har problemer med å svelge dem, kan du åpne kapselen og strø dem på en skje med eplesaus.

Dosering

For voksne, er den vanlige dosering på 200 mg den første dagen av behandling fulgt av en vedlikeholdsdose på 100 milligram per dag. For malaria forebygging dosen er 100 milligram per dag og behandling bør starte én til to dager før de reiser til et malariautsatte landet. Mens barn under åtte år bør ikke ta Doryx, barn over 8 år og som veier mindre enn 100 pounds bør ta to milligram delt inn i to doser på den første dagen av behandlingen etterfulgt av ett milligram gitt som en enkelt daglig dose.

Doryx og Minor kjønnssykdommer

Doryx kan også hjelpe lindre symptomer på mindre kjønnssykdommer som syfilis, klamydia og gonoré. Doryx vil ikke lindre symptomer relatert til HIV-viruset eller AIDS.

Lagring

Doryx kapsler bør oppbevares i sine flasker til alt er klart til bruk, og oppbevares på et tørt og kjølig sted, for eksempel et skap. Ikke oppbevar Doryx i et oppvarmet areal for eksempel en varm bil, fordi dette kan ødelegge medisin.