Digidexo.com

Typer av leggsår

En leggsår er et område med eksponert vev, omgitt av skadet hud som danner et grunt hull eller krater. Beina er utsatt for arterielle sår, venøse sår og neurotrofiske magesår. Sår form når blodsirkulasjonen til beina er kompromittert, noe som reduserer mengden av oksygen og næringsstoffer som trengs for friskt vev. Dammer av blod form i den blokkerte området, bryte vevet ned og fører til sår og / eller sår.

Arterielle leggsår

Arterielle leggsår er assosiert med dårlig blodsirkulasjon på grunn av åreforkalkning (arterieveggene jevning fra plakk). De dårlig blodsirkulasjon og fettavleiringer fra plakk forårsake enten delvis eller fullstendig blokkering fører til svekkelse av friskt vev. Arterielle sår er lokalisert i leggen, føtter, hæler og tær. Denne type leggsår er ansvarlig for omtrent 10 prosent av alle diagnoser.

Venøse leggsår

Venøse leggsår er normalt plassert i området under kneet, men over ankelen. Denne typen sår oppstår når blodstrømmen hemmes og blod begynner å samle på et bestemt område. Dette bassenget dannelse fører til vev sammenbrudd forårsaker magesår å danne. Ifølge Cleveland Clinic, venøse sår påvirke om lag 500.000 til 600.000 personer i USA og står for 80 til 90 prosent av alle diagnostiserte leggsår.

Neurotrofisk (diabetiker)

Neurotrofiske magesår er utbredt hos pasienter diagnostisert med diabetes. Sår kan være forårsaket av neuropati (nerveskade) og perifer arteriell sykdom. Med redusert sirkulasjon fra diabetes, enkeltpersoner er i faresonen for å utvikle magesår plassert på trykkpunkter på føtter og tær.

Behandling

Det finnes en rekke behandlingstilbud avhengig av alvorlighetsgrad og plassering. Behandling av den underliggende tilstanden er den første forsvarslinje. Wound rensing, anti-inflammatoriske, aktuelle antibiotika, kompresjonsbehandling, og dressinger er konvensjonelle behandlingsalternativer. Hvis sårene er alvorlige, plastisk kirurgi teknikker bruker hudtransplantasjoner fra andre områder av kroppen for å fremme helbredelse.

Forebygging

Forebygging er fokusert på å eliminere og kontrollere risikofaktorer forbundet med leggsår. Røykeslutt, kontrollere blodtrykket, administrerende diabetes, og endringer i livsstil er måter å redusere risiko. Livsstilsendringer inkluderer en godt balansert kosthold med redusert inntak av natrium, mosjon og kontrollere og / eller miste vekt. Helsepersonell foreslår å bruke støttestrømper og inspisere ben og føtter daglig i unormale forandringer i huden.