Digidexo.com

Forventede resultater for koronarsykdom

Arteriene som fører direkte inn i ditt hjerte, og er ansvarlig for blodstrøm er koronararteriene. Noen individer utvikler oppbygging av fettstoffet som kalles plakk, redusere blodstrøm og resultere i et hjerte som fungerer dårlig. Denne tilstanden er koronarsykdom.

Risikofaktorer

Risikofaktorer som kan forårsake denne sykdommen inkluderer diabetes, høyt blodtrykk, røyking, overvekt, manglende mosjon og høyt stress. Koronarsykdom også har en tendens til å kjøre i familier, og er mer vanlig hos menn.

Symptomer

Tilstanden utvikler seg over år, og noen ganger er det begrenset symptomer før en faktisk hjerteinfarkt. Noen ting å se etter inkludere kortpustethet og brystsmerter.

Livsstil endringer

Legen din vil oppfordre deg til å gjøre noen endringer for å forbedre din forventede utfallet. Hvis du er overvektig, trenger du et hjerte sunt kosthold med moderat trening. Eksempler på noen gode matvaner inkluderer frukt, korn og grønnsaker. Du må kutte ut salt og spise mat lavt i mettet fett.

Behandling

Det er flere muligheter som kan omfatte kirurgi, for eksempel en bypass eller angioplasti, en prosedyre hvor en ballong innsettes i arterien fjerner blokkeringen. Medisiner kan være foreskrevet som vil redusere kolesterolet, holde blodet tynne og frittflytende og kontrollere blodtrykket

Statistiske Outcomes

Rapportert av US Department of Health (2007), 90 prosent av pasientene overlevde fem eller flere år med kirurgi. Seks måneder til tre år etter diagnose, rapporterte pasientene forbedring i kvaliteten på sine liv som følge av behandling av denne sykdommen.