Digidexo.com

Easy Recovery Skin kreft behandlinger

Huden er det største organet i kroppen. Huden beskytter deg mot infeksjoner og skader. Det hjelper deg også med å holde på fuktigheten, styrer temperatur, og det huser fett og vitamin D. Huden er sammensatt av mange lag. Imidlertid, det ytre lag (epidermis) er der hudkreft starter. De plateepitel celler, som ligger i overhuden og basal celler (direkte under plateepitel celler) er der de fleste hudkreft er funnet. Både basal celle og plateepitelkreft er nonmelanoma former for hudkreft.

Basalcellekarsinom

Basalcellekreft er den vanligste formen for hudkreft. Behandling av basalcellekreft bestemmes av plassering, dybde og størrelse. I begynnelsen av basal cellekarsinom, fjerning av kreftceller er standardbehandling. Kirurgen vil bruke et mikroskop mens du fjerner cellene til å sørge for at han har fjernet alle de som er kreft. Kirurgen vil fortsette å fjerne lag av huden inntil cellene er bestemt til å være normal under mikroskopet. I noen tilfeller av tidlig basal karsinom, blir cellene drept ved hjelp av flytende nitrogen for å fryse vevet området.

(Http://www.skincancer.org/bcc-treatment-options.html) Skin Cancer Foundation

Plateepitelkarsinom

Når oppdages og behandles på et tidlig stadium, er plateepitelkarsinom kureres i de fleste tilfeller. Som basalcellekarsinom, er skvamøs cellekarsinom behandlet ved å fjerne lagene av cancervev inntil vevet, når sett under et mikroskop, kommer tilbake klar av kreftceller. I noen tilfeller av tidlig plateepitelkarsinom, er electrosurgery brukt. I denne prosedyren blir en nål, og varmen som brukes for å drepe tumoren. Det kan trenge å bli gjentatt flere ganger for effektivt å drepe eventuelle gjenværende cancerceller. Cryosurgery kan også anvendes. Som i basalcellekarsinom, blir flytende nitrogen anvendes for å fryse vevet. For mer informasjon, besøk skincancer.org/scc-treatment-options.

Forebygging

The Centers for Disease Control and Prevention sier basal celle og plateepitelkreft karsinomer er svært kureres. Begge typer kreft kan også forebygges. Spesielt hvis du har lys hud, blå eller grønne øyne, en familie historie av hudkreft, solbrenthet lett eller har føflekker, ta følgende forholdsregler. Bruk solkrem helårig, unngå solen mellom klokken 10 og 16:00, unngå solarium og tan-akselererende midler, og får regelmessige hud eksamener, oppfordrer Mayo Clinic.