Digidexo.com

Nonverbal Språk Terapi for slagpasienter

Nonverbal Språk Terapi for slagpasienter


Hvert år over 700.000 mennesker lider et slag, ifølge en 2007 estimat av American Stroke Association. Afasi er en lidelse som oppstår etter et slag og forårsaker en person til å miste sin evne til å kommunisere. Omfanget av skader forårsaket av afasi varierer, men for mange av disse menneskene den eneste sjansen til å kommunisere effektivt igjen vil være å gjennomgå nonverbal språk terapi.

Typer av Afasi

Det er tre typer av afasi, ifølge Mayo Clinic. Disse inkluderer nonfluent, flytende og globalt. Personer med nonfluent afasi snakke i korte setninger og ofte lar ordene ut. For disse menneskene er det en kamp bare for å si et ord. På den annen side, folk med flytende afasi snakke i lange kompliserte setninger, men setningene er generelt nonsens. Personer med global afasi er ofte ute av stand til å snakke i det hele tatt.

Kommunikasjon Board

Kommunikasjons styrene er styrene som inneholder alle bokstavene i alfabetet, vanlige ord eller setninger og bilder av vanlige elementer eller handlinger. Et hjerneslag overlevende kan bruke en kommunikasjonskort ved å peke på de forskjellige bokstaver for å stave ord, eller til bildene for å kommunisere en idé.

Kommunikasjonstavler er vanligvis laget av venner eller familie for å tilpasse styret til å møte de slagrammede behov. Enkelte selskaper selger også kommunikasjonstavler. Videre kan en terapeut være i stand til å arbeide med hjerneslag overlevende til å bruke kommunikasjonskort effektivt. Dette er spesielt viktig hvis hjerneslag overlevende har begrenset bevegelse i hendene, kan ikke stave, eller rett og slett ønsker å få fortgang i kommunikasjonsprosessen.

Tegnspråk

American Sign Language ligner i struktur til talespråk og formidles gjennom håndbevegelser. Ofte vil en logoped for å lære et slag overlevende hvordan gest effektivt for å kommunisere. Dette kan omfatte undervisning hjerneslag overlevende tegnspråk. Selv om dette er et alternativ for noen, en studie utført av National Institute on døvhet og Other Communication Disorders, fant at den venstre siden av hjernen brukes til talespråk samt tegnspråk. Følgelig, avhengig av omfanget av skaden, personer som har hatt slag, som har svekket deres evne til å snakke kan også ha vanskeligheter eller være ute av stand til å lære tegnspråk.

Dog Therapy

Tilstedeværelsen av en hund i løpet av terapitime kan forbedre både åpenlys sosial-verbal og sosial-nonverbal kommunikasjonsferdigheter i slagrammede som lider av afasi, ifølge en studie publisert i 2006 av The Journal of Communication Disorders. Studien har imidlertid tatt bare ett individ, og dermed forfatterne oppmerksom på at det trengs mer forskning.

Støttegrupper

En støttegruppe gir en ekte liv innstilling hvor slagrammede kan arbeide på de verbale språkferdigheter som de lærte i terapi. Støttegrupper er spesielt gunstig fordi de tilbyr en nonjudgmental og pasientens omgivelser. Videre slagrammede ofte kan plukke opp tips fra andre tilsvarende beliggende individer. For å finne et slag støtte gruppe eller en afasi støtte gruppe nær deg, se linken nedenfor.