Digidexo.com

Kan Tinnitus være forårsaket av Z-Pak Antibiotika?

Azitromycin er et antibiotikum som selges i generisk form og under merkenavnet Zithromax. Pakker på seks blir ofte kalt en Z-Pak. Leger foreskrive azitromycin å behandle luftveier, hud og øre infeksjoner og visse seksuelt overførbare sykdommer.

Kliniske studier

I kliniske studier med azitromycin, som beskrevet av eMedTV, bivirkninger opplevde mellom 1 og 7 prosent av deltakerne inkluderte magesmerter, kvalme, oppkast, diaré, hodepine og utslett. Tinnitus, eller øresus, ble ikke rapportert.

Anekdotiske rapporter

Siden stoffet er godkjent og brukes av allmennheten, har noen pasienter rapportert utvikle tinnitus eller hørselstap som vedvarer etter at de slutter å bruke medisinen.

Sjeldne rapporter

Ifølge legen Timothy C. Hain på Svimmelhet og balanse nettside, visse antibiotika ofte forbundet med tinnitus, men azitromycin er ikke en av dem.

Andre muligheter

Hain lister opp andre stoffer som er mer sannsynlig å være ansvarlig for utvikling av tinnitus, inkludert ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler, visse diuretika, kinin og noen kjemoterapi medisiner.

Ingen Definitive Link

Fordi tinnitus og hørselseffekter oppstår så sjelden med folk tar Z-Pak antibiotika, har forskerne ikke kunnet fastslå en definitiv link.