Digidexo.com

Hvordan unngå komplikasjoner fra Obsessive Compulsive Disorder

Millioner av mennesker over hele verden lever med tvangslidelser (OCD). Dette angst-basert tilstanden fører lider å ha gjentatt tvangstanker som de ikke kan kontrollere, og disse tankene er som regel ubehagelige seg. Lidelsen fører også til tvangshandlinger, som er fysiske handlinger den lidende føler hun må utføre for å holde dårlige ting skjer med henne eller hennes kjære. Mens det kan virke, på utsiden, at tvangslidelser er bare irriterende, det kan faktisk føre til at noen ubehagelige psykiske bivirkninger hvis den forblir ubehandlet. Her er hvordan du kan unngå dem.

Bruksanvisning

•  Kom deg ut så ofte som mulig og rundt venner i sosiale situasjoner. Etter å ha tvangslidelser ofte fører til komplikasjoner slik som sosial isolering, på grunn av sjenanse i løpet av de symptomer. Denne isolasjonen kan da føre til depresjon. Tving deg selv til å være rundt venner minst to ganger i uken for å unngå denne ubehagelige bivirkning.

Engasjere seg i en hobby flere ganger i uken. Hobbyer er distraherende og kan ta tankene bort fra dine symptomer. Selv om du ikke kan ignorere symptomene helt, vil engasjere seg i dine favoritt hobbyer fortsatt hjelpe deg til å føle seg normal og mer avslappet. Avslapping kan hjelpe deg å unngå komplikasjoner som en forverring av symptomer.

Få nok mosjon. Øvelse øker nivået av serotonin i hjernen. Serotonin er en stemning som øker kjemikalie som finnes naturlig i hjernen og mer av det du har, jo færre symptomer på OCD og relaterte bivirkninger (som depresjon og angst) vil du ha. Brisk trening i minst en halv time fire ganger i uken er tilstrekkelig.

Gå om den daglige virksomheten som om du ikke har noen symptomer på OCD. Du må kanskje tvinge deg selv, på grunn av forlegenhet i løpet av dine symptomer, men det er viktig å danne en vane å gå ut på ærend daglig for å unngå å utvikle agorophobia (frykt for å gå ut av huset) som en bivirkning av OCD.

Få minst 7 timers søvn hver natt (8 er bedre) for å unngå å bli utsatt for depresjon og angst som kan komme med trøtthet. Mange mennesker med OCD har problemer med å sove fordi de ikke kan slå av deres sinn tilstrekkelig. Medisiner kan hjelpe med dette, så kan et varmt bad eller en kopp kamille te før sengetid.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke er i stand til å unngå komplikasjoner fra OCD i utgangspunktet, eller hvis du allerede har dem, behandle OCD i seg selv er ofte alt som skal til for å eliminere bivirkninger. Hvis du har behandlet den OCD og fortsatt ha bivirkninger, kontakt legen din, som du kanskje trenger en ekstra medisiner for å løse problemene.