Digidexo.com

En god low-carb diett

En lav-karbohydrat diett generelt får om lag 30 til 50 prosent av sine kalorier fra protein. En lav-karbohydrat diett kan hjelpe deg å kontrollere appetitten din ved å stabilisere blod-sukker nivåer. Dietter som er høy i raffinerte eller "junk" karbohydrater føre til en kraftig økning og fall i blodsukkeret som kan la deg følelsen sulten for tidlig etter at du spiser. I siste instans kan dette føre til at du spiser mer enn du trenger. Lav-karbohydrat dietter også krav på å fremme vekttap ved å nekte kroppen karbohydrater det vanligvis bruker for drivstoff - og dermed forårsaker kroppen til å forbrenne fett i stedet.

Kritikk

Noen lav-karbohydrat dietter (som Atkins og Kimkins) ber dere ikke om å gjøre noe annet enn drastisk redusere karbohydrat gram du spiser på en dag. Disse diettene gå så langt som å fortelle deg at du kan spise så mye lav-karbohydrat mat som du vil, selv cheeseburgers, bacon, pølse og smør. Fordi karbohydrat kvote på disse diettene er så lav, kan du ikke balansere disse usunne matvarer med næringsrike, fiberrike frukter og grønnsaker. Du kan gå ned i vekt, men du vil sannsynligvis ende opp i enda dårligere helse enn du var før. Dette er fordi cheeseburgers, bacon og smør er høy i arterie-tilstopping kolesterol-raising mettet fett. Høyt kolesterol og et høyt inntak av mettet fett øker risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Lav-karbohydrat Solutions

Noen lav-karbohydrat dietter ta helse, samt vekttap, i betraktning. Den glykemisk indeks Diet, for eksempel, reduserer bare visse typer av karbohydrater, nemlig de som er lite fiber, høyt stivelse og altfor behandlet eller raffinert. The South Beach Diet begrenser betydelig karbohydrater men krever forbruk av nonstarchy grønnsaker og gjør unntak for frukt. De fleste grønnsaker er nonstarchy. De omfatter bladgrønnsaker, brokkoli, blomkål, neper, okra, grønne bønner og selleri. Stivelsesholdige grønnsaker er poteter, erter og mais. Noen dietter sette rødbeter og gulrøtter på stivelsesholdige liste; andre, for eksempel Body Ecology Diet, ikke. Disse diettene anbefaler også å erstatte proteiner høy i mettet fett med protein levert av skinn fjærfe, sjømat, tofu, bønner, nøtter og magre meieriprodukter.

Strategier for Helse

En høy-protein diett steder statister stress på nyrene, som kan føre til nyresykdom. For å motvirke dette, spise mer bønner og mindre kjøtt. Bønner er lavere i protein enn kjøtt og inneholder en moderat mengde karbohydrater, en god del av det i form av fiber, som ikke vanligvis regnes som et karbohydrat på en lav-karbohydrat diett. Bønner er sterkt anbefalt av både South Beach og glykemisk indeks dietter.
En diett høy på protein fører til at kroppen til å skille ut kalsium, som det tar fra skjelettet. Hvis du følger en lav-karbohydrat diett over lengre tid, kan du utvikle osteoporose. For å motvirke dette, ikke forbruke mer meieriprodukter (fordi de er høy-protein matvarer). I stedet spiser mer grønne greener, brokkoli og rosenkål; utøve mer; og få mer sollys - som alle bidra til å bygge sterke bein. Andre aktiviteter som fører til utskillelse av kalsium inkluderer koffein, high-natrium dietter og røyking.
Hvis du avstå fra de sunne karbohydrater som finnes i grønnsaker, frukt og helkorn, nekte deg kroppen din sårt tiltrengte næringsstoffer og fiber. Dette kan føre til langvarige helseproblemer, inkludert kreft. Du kan redusere karbohydrater betraktelig uten helt å kutte ut disse sunne matvarer.