Digidexo.com

Hvordan øke følelsen av fylde etter måltider

Hvordan øke følelsen av fylde etter måltider


Når jeg prøver å spise sunt, har du sannsynligvis plukke de mest næringsrik mat å spise. Men det er viktig å huske på at visse kombinasjoner av mat ofte ikke klarer å øke følelsen av fylde lage din sunn spising plan slå tilbake. For å bidra til å holde overflødige kalorier i sjakk, vil du ønsker å vite hvilke matvarer bidra til å holde deg mett lenger. På den måten kan du spise mindre, være fornøyd og spiser sunnere!

Hvordan øke følelsen av fylde etter måltider

Hvordan øke følelsen av fylde etter måltider

•  Inkluder protein på måltidene: Noen gang lurt på hvorfor du spiser en zillion kalorier verdt av chips og kjeks aldri helt fyller deg opp, men en kalkun sandwich eller hamburger gjør jobben umiddelbart? Det er fordi proteinet i Tyrkia og hamburger kjøtt holder deg full lenger. Studier viser at av de tre makronæringsstoffer (karbohydrater, protein og fett), er det mest mettende protein. Så legg kalkun eller laks til salat, prøv et egg med frokostblanding til frokost og inkluderer noen magert kjøtt til middag. Du finner den trangen til å spise mer senere avtar betydelig.

Fokus på fiber: Matvarer som inneholder fiber også bidra til å fylle deg opp. Det er to typer av fiber: oppløselige og uoppløselige. Mat som er rik på løselig fiber inneholder havre og belgfrukter, er tyktflytende og tar lengre tid å fordøye. Uløselig fiber finnes i hele korn, frukt og grønnsaker og handle som en kost i fordøyelsessystemet. Sammen begge typer fiber som finnes naturlig i mat, bidra til å øke følelsen av fylde. Bønner (belgfrukter) lede flokken i fiber, så eksperimentere med dem på måltidene. USDA Dietary Guidelines anbefaler amerikanere spiser mer bønner i kostholdet. Så gjør bønne burritos, legge garbanzo eller kidneybønner til salat, eller rett og slett lage din favoritt bønner som en velsmakende siderett. Livlinjen vil takke deg.

Fyll opp på frukt og grønnsaker: I tillegg til fiber, frukt og grønnsaker inneholder også vann som gir volum til måltider uten ekstra kalorier. Utfylle alle dine måltider med frukt og / eller grønnsaker. Legg skiver banan til din frokostblanding, ha jordbær eller blåbær med iskrem, inkluderer en side salat til lunsj og legge grønnsaker til pasta middag.

Bytt ut raffinert korn for "hele" korn. Dette kan være den enkleste endringen som vil bidra til å fylle deg opp. Ta raffinert korn i kostholdet ditt og erstatte dem med hele korn. Pleier du å ha en sukkerholdig frokostblanding til frokost? Spise en hel korn, strimlet hvete-type frokostblanding eller en tilfredsstillende skål med havregryn med rosiner og kanel. Har du en sandwich til lunsj? Spis grovbrød med minst 3 gram fiber i hver skive. Det er så mange high-fiber, hele korn matvarer å velge mellom, inkludert pannekaker, vafler, brød og kjeks.

Accent dine måltider med sunt fett. Fett bidrar til å holde deg fornøyd under måltidene, men prøv å ikke overdrive det. Sunt fett er umettet (enumettet og flerumettet) og kommer hovedsakelig fra planteføde. Så gå videre og legge litt avokado til kalkun sandwich, dyppe hele hvete brød i olivenolje og tilsett valnøtter eller mandler til salat. Mettet fett er fast ved romtemperatur og er avledet fra animalsk fett: svin, oksekjøtt og andre animalske kilder. Disse kan øke "dårlig" kolesterol nivåer og øke risikoen for hypertensjon.