Digidexo.com

Hvordan du skal vaske friske grønnsaker

Hvordan du skal vaske friske grønnsaker


Heldigvis trenger du ikke å lete lenge for å finne det du trenger for å rengjøre din frukt og grønnsaker. Det er også veldig enkelt og veldig billig å gjøre. Fancy vegetabilske rengjøringsmidler du kan se i dagligvarebutikker er ikke nødvendig. Tar bare et par minutter å vaske råvarer vil holde deg og din familie sunn og gi deg fred i sinnet. \ NI tilfelle du lurer på hvor viktig det er virkelig å vaske produsere, er på grunn av kjemiske plantevernmidler som brukes hovedgrunnen på all vanlig produsere du ser i dagligvarebutikker. Selv økologiske grønnsaker er utsatt for forurensning, vanligvis som følge av usikker bruk av folk som håndterer det mer enn økologisk landbruk selv (økologiske bønder må følge svært strenge retningslinjer).

Hvordan du skal vaske friske grønnsaker

Forberede vaske

•  Kom deg ut en stor, plast tallerken pan reservert kun for vask frukt og grønnsaker. Hvis du ikke har en, ville en stor bolle gjøre.

Legg nok kjølig eller kaldt vann til å dekke grønnsakene du vil være i vask.

Du kan velge å bruke eple cider eddik (for eksempel Heinz eller Bragg-tallet), eller natron (for eksempel Arm & Hammer). Hvis du bruker eple cider eddik, hell i ca 3 spiseskjeer per liter vann. Hvis du velger å bruke natron, strø ca 3 ss til vannet. \ NAnother fin måte å rense grønnsaker, er å legge til eple cider eddik i vannet, og hell i et par spiseskjeer av hydrogen peroxide (billig typen du ser på apotek). Denne kombinasjonen vil virkelig få grønnsaker sqeaky ren.

Vaske grønnsakene dine

Legg grønnsakene og la dem trekke i ca 5 til 10 minutter. Pass på at du tidligere har lagt til nok vann til å dekke grønnsakene.

Bruk en grønnsak børste til å skrubbe skitt fra grønnsaker med huden, slik som poteter, neper, eller gulrøtter. Selleri kan være svært skitne som bugs og skitt er fanget og skjult i selleri ribber. En grønnsak pensel vil lett rengjøre den. Vegetabilske børster kan finnes på din lokale dollar butikken eller dagligvarebutikk.

Etter vask, skyll grønnsakene dine. Ferske grønnsaker er nå ren og klar til å være forberedt på å spise.

Hint

  • Hvis du vasker salat, vaske salat blader bare som du trenger dem, heller enn å vaske hele hodet av salat. Dette beholder alle vitaminer og mineraler i salaten før du er klar til å spise det. \ NAlways suge grønnsaker før du skjære eller hogge dem opp. Dette beholder også vitaminer og mineraler i maten.
  • Pass på at du bruker natron, for eksempel Arm & Hammer, ikke bakepulver. Disse er tilsvarende, men forskjellige produkter. Selv om bakepulver ikke vil skade deg, vaske produsere i natron er mye mer effektivt.