Digidexo.com

Grunner for høy testosteronnivå hos menn

Testosteron er et mannlig hormon opprettet i hypofysen som påvirker funksjoner som reproduksjonssystemet, hjernen og karsystemet. Selv om funnet i begge kjønn, er det mye mer vanlig hos menn. Hormonet treffer sitt høydepunkt når en mann er ca 40 år.

Definisjon

Høye testosteronnivå er definert som i menn i alderen overstiger 1080 nanogram per desiliter (ng / dl) 20 til 39, 890 ng / dl hos menn i alderen 40-59, og 720 ng / dL hos menn 60 år og eldre.

Årsaker

Unormale testosteronnivåer er forårsaket av genetikk, eller bruken av testosteron-anriket stoffer slik som steroider.

Positive effekter

Ifølge en studie i The Journal of Behavioral Medicine, var menn med over gjennomsnittet testosteronnivå med lavere risiko for høyt blodtrykk, hjerteinfarkt og fedme enn andre menn.

Negative effekter

Høye nivåer av testosteron kan være et tegn på kreft i testikler, prostata eller binyrene, samt hypertyreoidisme og leversykdom.

Behavior

Menn med høyt testosteronnivå er mer sannsynlig å røyke, mer sannsynlig å drikke fem eller flere alkoholholdige drikker om dagen, og mer sannsynlig å ha hatt et seksuelt overførbar sykdom enn andre menn, ifølge en 1999 studie ved Pennsylvania State University.