Digidexo.com

Hvordan Test for Addisons sykdom

Hvordan Test for Addisons sykdom


Addisons sykdom er en sjelden, men alvorlig endokrin lidelse preget av en mangel av steroidhormoner som produseres av binyrene. Addisons sykdom påvirker bare om lag én av 100.000 mennesker, og mens det kan slå til enhver alder, det vanligvis oppstår likt på menn og kvinner mellom 30 og 50. Hvis du mistenker at du eller noen du kjenner kan vise tegn på dette lidelse, så må du lære hvordan du kan teste for Addisons sykdom.

Hvordan Test for Addisons sykdom

Lær hvordan å teste for Addisons sykdom

•  Lær hva det betyr å ha Addisons sykdom. Binyrene, som ligger rett ovenfor hver nyre, er tildelt oppgaven med å regulere alle organer og vev i kroppen din. For å gjøre dette, er det nødvendig for disse kjertlene til å produsere tilstrekkelige mengder av glukokortikoider og mineralkortikoider, nemlig hormonene kortisol og aldosteron. I Addisons sykdom, er denne funksjonen svekket.

gjenkjenne symptomer på Addisons sykdom. Følgende symptomer kan oppstå over tid: tretthet, muskelsvakhet, vekttap ledsaget av tap av appetitt, lavt blodsukker (hypoglykemi), meget lavt blodtrykk, økt pigmentering og et sug etter salt mat.

Plan på en blodprøve for å bli tatt for å avgjøre hvorvidt du kan være lider av Addisons sykdom. Serumnivåene til kalium, natrium, kortisol og adrenokortikotropt hormon (ACTH) utskilles av hypofysen skal måles, i tillegg til nivået av antistoffer.

Rull opp ermet for en ACTH stimulering test, som måler mengden av kortisol i blodet før og etter en injeksjon av syntetisk ACTH administreres. Et lavt nivå av kortisol frigjøring, eller ingen i det hele tatt, i respons til det syntetiske ACTH antyder binyrene funksjon.

Vær forberedt på en CT scan av magen (kjent som en tomografi) for å lete etter strukturelle abnormiteter i binyrene. Legg merke til at denne avbildning testen kan gjentas på hypofysen, samt.

forvente en mer injeksjon, med insulin denne tiden. Legen din kan ønske å utføre denne testen for å se hvordan kortison produksjon og blodsukker nivåer svare på innføring av insulin. I normal adrenal funksjon, tilstedeværelse av insulin forårsaker kortison nivåer for å stige og glukosenivåer til å falle.

Hint

  • Addisons sykdom er noen ganger referert til som kronisk binyreinsuffisiens, eller hypocortisolism.
  • De plaget med Addisons sykdom er ofte nevnt i medisinsk litteratur som "Addisonians."
  • I akutt binyresvikt (også kjent som en "Addison-krise"), kan visse symptomer vises plutselig, slik som kraftig oppkast og diaré eller smerter i korsryggen, ben eller magen.