Digidexo.com

Spørsmål om mat pyramide

"Food pyramide" er et uttrykk vi ofte hører i forhold til kosthold og helse. Men hva er maten pyramide? Hvordan er næringspyramiden skapt, og hvorfor er det viktig for vår helse?

Hva er Food Pyramid?

Næringspyramiden, kjent som mypyramid siden 2005, er United States Department of Agriculture foreslått å spise sunt retningslinje. Etter forslag av næringspyramiden vil tilsynelatende føre til bedre ernæring og helse.

Maten pyramide består av seksjoner som representerer korn, grønnsaker, frukt, oljer, meieriprodukter og kjøtt / fjærfe / fisk / bønner / egg / nøtter - eller proteiner. Pyramiden i seg selv er en mnemonic læring hjelpemiddel som presenterer disse matvaregruppene i et visuelt som gjør huske informasjonen enklere.

Hvordan er maten pyramide Laget?

Maten pyramiden er basert på USDA daglige anbefalte kosten retningslinjer. Matvarene inkludert på pyramiden og anbefalt antall porsjoner fra hver matvaregruppe er ment å sikre at forbrukerne får de essensielle næringsstoffer for god helse.

Utseendet av maten pyramide reflekterer mengden av porsjoner foreslåtte fra alle gruppene - derav korn, som er anbefalt i et større antall porsjoner, vises på bunnen hvor pyramiden er større, mens salter og fettsyrer, som er anbefalt å brukes med måte, vises på toppen.

Hvorfor bruker Food Pyramid viktig for min helse?

Den menneskelige kropp trenger visse mengder av næringsstoffer, slik som vitaminer og mineraler, for å fungere. Næringspyramiden er utviklet for å gjøre å få disse næringsstoffene lettere ved å gjøre dem enklere for deg å huske.

Vi har alle hørt uttrykket "balansert kosthold." Maten pyramide presenterer denne balansen. Matvarer som er rike på vitaminer og mineraler, som hele korn, frukt og grønnsaker, vises på den store enden av pyramiden fordi de fleste av kostholdet ditt bør stole på disse matvarene. Matvarer som er mindre viktig for kroppens funksjon, for eksempel fett og sukker, vises på den lille enden, fordi kostholdet ditt bør inneholde færre av disse matvarene. Kort sagt, ved hjelp av næringspyramiden sørger for at du mater kroppen din det den trenger for sunn funksjon.

Hvordan jeg Bruk Food Pyramid Do?

Maten pyramide gjør kosten valg enklere ved å presentere dem i en lett-å-følge format.

Når du planlegger dine måltider for dagen, bruker maten pyramide for å gjøre mat valg. For eksempel: siden maten pyramide anbefaler seks porsjoner med korn per dag, kan du velge å ha to skiver av hele korn brødet som en del av frokost, en servering av popcorn for en matbit, en porsjon brun ris med lunsj og en middag som inkluderer spaghetti og en salat med fullkorn kjeks.

Hvor kan jeg få mer informasjon om Food Pyramid?

MyPyramid.gov er den beste kilden for informasjon om næringspyramiden (se Resources). Laget av USDA, kan MyPyramid.gov du å utforske de delene av næringspyramiden og lage en pyramide som er designet for dine diettbehov.

Hvis du trenger mer informasjon, ta kontakt med din lokale landbruks forlengelse kontor, eller en registrert kostholdsekspert, som kan hjelpe deg med å bruke maten pyramide for å lage mat plan som er riktig for deg.