Digidexo.com

Kosten kilder til vitaminer

Kosten kilder til vitaminer


Ifølge Rochester University, vitaminer er viktige fordi de bidrar til å regulere vitale prosesser i kroppen. Får nok vitaminer fra naturlige kilder hver dag kan noen ganger være vanskelig. Den Harvard School of Public Health foreslår å ta en multivitamin for å sikre at kroppen får nok vitaminer hver dag. Imidlertid bør folk også prøve å spise mat som er rik på vitaminer når det er mulig.

Vitamin A

Vitamin A spiller en direkte rolle i syn og er nødvendig for riktig funksjon av de fleste organer i kroppen. Vitamin A spiller også en viktig rolle i å støtte immunsystemet. Kosten kilder til vitamin A blant annet fiskeoljer, squash, søtpoteter, gulrøtter, meieriprodukter og mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat.

Vitamin B1

Vitamin B1 er en av de viktigste vitaminer fordi det hjelper til å omdanne mat energi. Fett og proteiner er også metaboliseres ved hjelp av vitamin B1. Naturlige kilder til vitamin B1 omfatter hele korn, magert kjøtt, erter, soya, tørkede bønner og fisk som laks.

Vitamin C

Vitamin C er ansvarlig for å bidra til å helbrede sår og danner nye friske celler. Kosten kilder til vitamin C inkluderer poteter, tomater, brokkoli, grønn paprika, sitrusjuice og frukt som appelsiner.

Vitamin D

Ifølge Colorado State University, bør folk som er i fare for beinsykdom vurdere å ta vitamin D fordi det er viktig for opptaket av kalsium. Naturlige kilder for kalsium omfatter melk, ost, fløte, smør og fisk, for eksempel laks.

Vitamin E

Ifølge Rochester University, spiller vitamin E en viktig rolle i riktig funksjon av nerver og muskler. Kosten kilder til vitamin E inkluderer nøtter, frø, korn og grønne grønnsaker.

Vitamin K

Ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University, er vitamin K er nødvendig for koagulering av blod, noe som er svært viktig for personer som har tynt blod. Kosten kilder til vitamin K inkluderer grønne bladgrønnsaker, soyabønner, blomkål og kål.

Vitamin B12

Ifølge Rochester, bidrar vitamin B12 med utviklingen av nye røde blodceller og er en komponent av celler i mage-tarmkanalen, benmarg og nervesystemet.

Det er mulig å få nok vitaminer fra kosten kilder, men hvis du ønsker å være sikker, så du bør følge Harvard anbefaling og ta en daglig multivitamin.