Digidexo.com

Traumatisk Cataract Treatment

Traumatisk Cataract Treatment


Katarakt, en uklarhet i linsen i øyet som påvirker synet, er vanligvis aldersrelatert, men kan også ha andre årsaker. Traumatiske grå stær er grå stær som skyldes skade på øyet. Katarakt kan ikke manifestere til år etter skaden. Selv om traumatiske grå stær er vanligvis forårsaket av penetrering eller en stump kraft skade, i sjeldne tilfeller infrarød energi, elektrisk støt eller ioniserende stråling kan være årsaken.

Som med andre typer katarakt, kan traumatiske grå stær bare kureres ved hjelp av kirurgi. Hvorvidt operasjon bør utføres umiddelbart avhenger av faktorer som den type skade som mottas, i en alder av pasienten, og fremdriften av katarakt.

Betraktninger

Med kirurgi som den eneste løsningen på grå stær, de fleste tror at diagnosen betyr at kirurgi er umiddelbar og uunngåelig. Men det er mange faktorer for pasienter og leger til å vurdere.

Hvis katarakt forårsaker endringer som grønn stær, kan leger råder umiddelbar fjerning. Ellers er det ikke nødvendig å fjerne grå stær inntil pasienten visjon er så svekket at de føler seg usikre eller hindret i sitt daglige liv. Selv om du er diagnostisert med en katarakt, kan katarakt fortsatt små og aldri påvirke synet ditt.

I en artikkel i november / desember 2009 utgaven av "Cataract og refraktiv kirurgi dag (Europe)," Simonetti Morselli, MD, anbefaler venter på operasjon i tilfeller der en ung pasient har opplevd nær stump traume. I dette tilfellet katarakt ikke kan til slutt redusere sikten.

Symptomer

Selv etter at du har blitt diagnostisert med en katarakt (kanskje under en rutinemessig øye eksamen), kan symptomene ikke vises for år. Du vil normalt være den første til å legge merke til endringer i din visjon som kan til slutt nødvendig kirurgi.

Synlighet

Traumatiske grå stær også presentere konkrete utfordringer for eye-care fagfolk. Katarakt skaper synlighet problemer, for eksempel blokkere legens syn på netthinnen, som hindrer behandling. I slike tilfeller, fjerning av katarakt gjør det mulig for legen å ytterligere evaluere den skadde øyet og ta beslutninger om behandling.

Ytterligere skade

Skader i øyet ofte innebære kompliserende faktorer, som for eksempel iris og elev skade, astigmatisme eller synsnerveskader, i tillegg til kataraktutvikling. De ekstra synsproblemer vil påvirke kirurgiske tilnærming din lege tar.

Løsning

Den mest brukte moderne form for kataraktkirurgi, phacoemulsification, tar bare ca 30 minutter, krever minimal sedasjon og etterlater ingen masker nær såret. Komplikasjoner etter kirurgi er sjeldne og de fleste opplever økt avstand visjon i løpet av få uker.

Det beste løpet av behandling for traumatisk katarakt vil bli bestemt av din øye-omsorg lege sammen med deg.