Digidexo.com

Hvordan stoppe omforming av hornhinnen Fra Kontaktlinser

Kontaktlinser er utformet for å bli plassert på et bestemt sted på overflaten av øyet kalt hornhinnen. Hvis du bruker linsene for lenge eller på feil måte, kan det føre til hornhinnen for å bli skadet eller misdannet fra mangel på oksygen. Ta godt vare på øynene og linser for å stoppe omforme hornhinnen.

Hvordan stoppe omforming av hornhinnen Fra Kontaktlinser

Be legen om å sørge for at linsene passer ordentlig. Den beste måten å fortelle om linsene er riktig er å ha din optiker eller øyelege re-eksamen linsene på øynene dine. Kontakter kan løsne eller stramme opp etter at du har slitt dem for en stund.

Ikke bruker linsene for altfor mange timer om dagen. Hver type av kontaktlinsen er utformet for maksimalt antall timer daglig slitasje, avhengig av materialet, og vanninnholdet i linsen, oksygenoverføring gjennom linsen og helsen til øyet. Det maksimale antall timer per dag for vanlige objektiver er vanligvis ca 12 til 14 timer.

Gi øynene dine en pause. Hvis du bruker kontaktene dine mesteparten av tiden, gi øynene dine en dag fri fra kontakter gang en stund. Du kan ta en eller to dager fri i uken.

Ikke sove i kontaktlinser som ikke er ment for overnatting slitasje. Sover i daglig slitasje linser fratar hornhinnen av for mye oksygen og er en av de vanligste årsakene til hornhinne fordreining og skader.

Kontroller kontaktene dine ofte for sprekker, revner eller flenger. Det er mulig å bære en skadet linse for noen tid, og ikke engang være klar over at noe er galt. Hvis et objektiv er revet eller sprukket, det er potensial for hornhinnen problemer, inkludert hevelse, omforming og infeksjon.

Slå den type kontaktlinse du har på deg. Du kan være i stand til å endre til en stil som er mindre sannsynlighet for å forårsake hornhinnen omforming. Harde linser, også kalt PMMA, ha minst mulig oksygenoverføring til hornhinnen og er tilbøyelige til å forårsake hornhinnen fordreining. RGP, eller stive gass permeable linser, kan være et bedre valg for noen PMMA wearers fordi gass permeable linser tillate mer oksygen til hornhinnen din og bidra til å stoppe omforming.