Digidexo.com

Forskjellen mellom gass permeable og myke kontaktlinser

Forskjellen mellom gass permeable og myke kontaktlinser


Kontaktlinser er tilgjengelig i ulike typer materialer. Myke linser er den vanligste typen av kontakter, men linser kommer også i en rigid form som kalles "gass permeable" kontakter.

Betydning

Omtrent 85 prosent av kontaktlinsebrukere bruker myke linser, ifølge University of Illinois Department of Ophthalmology.

Materiale

Myke linser er laget av en gel-lignende, hydrofile plast som absorberer vann og er mer komfortable. Gasspermeable kontakter er laget av et stivt, vannfri plast.

Funksjon

Myke linser er linsen av valg på grunn av komfort hvis din synskorreksjon er rett og slett for bare nær eller langt. Hvis du har astigmatiske korreksjon, myke toriske linser fungere, men gass permeable stive linser gir vanligvis den skarpeste visjon for å korrigere astigmatisme.

Rengjøring

Myke linser og gass permeable linser er renset på en lignende måte, men med ulike typer kjemikalier. Begge krever vanligvis en daglig rengjøring og skylling, og lagring av oppløsningen. Noen ganger kan en ukentlig renere er også brukt. Gass permeable linser kan poleres på legens kontor for å fjerne overflødig oppbygging - myke linser kan ikke.

Durabilitiy

Myke linser kan rive eller rive. Gass permeable linser er mer holdbare, men kan chip eller sprekke hvis skadet.

Kostnad

Grunnleggende myke linser er den mest økonomiske. Gass permeable linser og myke toriske eller spesial linser er dyrere, men sammenlignbare i pris.