Digidexo.com

Makulaødem Diagnose

En diagnostisering av makulær ødem, også kalt cystoid makulært ødem, betyr at proteiner og fluid samles nær macula, som er en del av netthinnen. Blod kan lekke ut av blodkarene og akkumuleres nær makula, hvor det er et høyt antall nerveender.

Symptomer

Makulaødem involverer hevelse i netthinnen og smerte. Når ødem oppstår, kan synet bli forstyrret på grunn av plasseringen av makula, som holder kjegler slik at en person for å se farger, former og andre elementer som er i en direkte linje av visjonen. En person som har makulaødem kan ikke være i stand til å se rette linjer og kan ha endringer i farge persepsjon, som visjonen er farget. På grunn av svellingen, er det vanlig å ha følsomhet overfor lys.

Årsak

Makulaødem er ofte et resultat av katarakt kirurgi og vises i løpet av få dager til noen få uker etter operasjonen. Makulaødem kan også være forårsaket av skade på øyet, macula degenerasjon, retinal problemer, og glaukom. Hvis du har diabetes, kan makulaødem oppstå på grunn av hevelse og væske lekker fra omkringliggende blodkar. Hvis du har blitt diagnostisert med makulaødem og har ikke hatt en fersk øye kirurgi, kan det være nyttig å bli sjekket for diabetes. Hos enkelte pasienter med en diagnose av macula ødem, høyt blodtrykk, retensjon av væske i legemet, og kronisk betennelse kan medvirke til en endring i trykk i øyet og forårsake forandringer i øye fluid.

Diagnose

Makulaødem er ikke ofte diagnostisert i en rutinemessig øye eksamen. En ophthamologist skal kunne diagnostisere makulaødem ved å sette et fargestoff kalt fluorescein i gjennom venene i armen for å studere blodårene. En fluoroscein angiogram gir innsikt i sirkulasjonssystemet for øyet ved bruk av et kamera som kan fotografere øyet.

Behandling

Normalt, kortison eller steroid dråper er nyttig i behandling av makulaødem. Hvis dråpene ikke er vellykket, kan medisiner bli injisert i nærheten av netthinnen. Dette konsentrert beløpet skal hjelpe symptomene forsvinner raskere. Noen ophthamologists vil også gi en resept for oral anti-inflammatoriske medisiner for å bidra til å redusere mengden av macula hevelse.

Recovery

Permanent synstap fra makulaødem er sjelden, men det kan oppstå hvis ikke fanget opp tidlig. Full utvinning fra makulaødem kan ta to måneder til et år. I noen tilfeller kan det ta lengre tid å komme seg, spesielt hvis det er en underliggende helsetilstand.