Digidexo.com

Den riktige måten å sette inn og ta ut kontakter

Du har nettopp mottatt din nye reseptbelagte linser fra øyelegen. Han demonstrerte hvordan du setter inn og fjerne dem, men nå er du hjemme prøver å øve og du føler at du sitter fast. Mens denne nye prosedyren tar praksis, vil du sakte bli komfortabel med det. Plugg vasken på badet, har tisse løsning nærheten og praksis.

Sanitær og konsistens

Sette inn og ta ut kontaktlinsene trygt og riktig hver gang. Hvis du ikke vasker hendene med såpe og varmt vann, for eksempel, kan du utvikle en øyeinfeksjon. Hver gang du får klar til å sette inn linsene, vask hendene grundig og tørk dem. Hvis du ikke vil at linsene stikker til fingrene, tørke hendene helt.

Det kan være lett å blande opp noe som øyet du har satt et objektiv inn hvis du ikke alltid starte med det samme øyet. Kontaktlinse leverandører og øye leger anbefaler at du alltid starte med høyre øye. Når du setter den rette kontaktlinse inn i høyre øye hver gang, du i stor grad redusere sjansen for at du vil sette feil linse inn i feil øye. Dette kan være enda viktigere hvis ene øyet har en markert forskjellig linse resept enn den andre.

Sette Kontaktlinser

Åpne linse saken eller linsepakke for høyre øye hvis man bruker endagslinser. Forsiktig plukke opp linsen ved å berøre tuppen av langfingeren på objektivet, og fjerner du det forsiktig fra løsningen. Inspiser linsen for rips eller tårer.

Du vike naturlig når først lære å sette inn linsene. For å komme forbi dette instinktiv atferd, bruk den andre hånden og trekk ned nedre øyelokk med langfingeren mens du holder øvre lokket jevn med pekefingeren på den hånden som holder linse. Flytt fingeren med objektivet forsiktig mot øyet ditt før du tar kontakt. Tillat øyet å lukke mens løsnings strøk øyet, og skaper en pute for objektivet. Åpne øyet å sørge for at objektivet peker i riktig retning, og at det ikke har gled bort fra iris. Gjør det samme for venstre øye.

Fjerne Kontaktlinser

Som med å sette inn linsene, alltid fjerne den rette kontaktlinse først. For myke eller linser, bruk klype metode for å ta ut linsene dine. Forsiktig flytte objektivet mot bunnen av øyet og klemme med pekefinger og tommel. Få et sikkert grep på objektivet og ta den ut av øyet.

Hvis du ikke er komfortabel med klype metoden, kan du prøve pekefinger-og-tommel-metoden. Hold den ene hånden åpen under øyet og bruke pekefingeren og tommelen på den andre hånden til å holde dine øvre og nedre øyelokk åpent. Gjør deg selv blunke til "push" linsen ut og fange den med hånden du holder under øyet.