Digidexo.com

Chin Hår i Kvinner

Eksistensen av hår som vokser fra en kvinnes hake er noe hun kan være avsky for å diskutere, selv med sine nærmeste venner. Noen kvinner som aldri har hatt dette problemet begynner spotting mørke stri værhår som synes å spire over natten. Andre kvinner kjemper en tykk vekst av ansiktshår fra en tidlig alder. Håndteringen av denne typen hårvekst er ofte skremmende og pinlig for kvinner.

Betingelser og årsaker

Tilstanden til overdreven hårvekst hos kvinner kalles hirsuitism. Dette begrepet brukes til å dekke et spekter av uønsket kvinnelige hårvekst, fra noen få villfaren chin linjene til kvinner som lider av full vekst av en bart, skjegg, kinnskjegg eller på andre områder som brystet. I de fleste kvinner, oppstår hirsuitism eller forverres fordi de begynne å produsere en forhøyet mengde mannlige hormoner, eller androgener. Alle kvinner produsere noen mannlige hormoner, men flere faktorer kan gjøre produksjonen pigg, for eksempel perimenopause eller overgangsalder. I sjeldne tilfeller kan årsaken være polycystisk ovariesyndrom.

Mulige forverrer

Mange kvinner sier at deres vekst på haken hår blir mer frodig med alderen. Med årsaker som utbruddet av de tidlige stadier av overgangsalderen, ofte blir veksten verre over en alder av 35 eller 40. Mens en naturlig årsak som dette ikke kan bli hjulpet, kan andre forverrer tas opp. Hvis en kvinnes hormonubalanse og påfølgende hårvekst er forårsaket av en insulinresistens, er at noen ganger et resultat av en dårlig diett høy i sukker og karbohydrater. Endringer i kostholdet og trening kan bidra til å reversere insulinresistens, slik at en kvinnes kropp for å bedre balansere hennes hormon skapelse.

Nyere hårfjerningsmetoder

Metoder for fjerning av uønsket hår varierer i pris og nivå av komfort. Hver kvinne må velge den metoden som fungerer for henne. To av de nyeste og mest kostbare metoder er laser hårfjerning og elektrolyse. Hensikten med begge disse behandlingene er å stoppe håret fra å vokse tilbake. Med laserfjerning er en laser lys som brukes til å forsøke å ødelegge follicle permanent. Elektrolyse benytter en nål for å plassere en elektrisk strøm i follikkelen. Disse metodene ofte får de lengste varige resultater, men begge har mulige bivirkninger, som arrdannelse.

Tradisjonelle fjerning Metoder

Noen kvinner har ikke råd til laser eller elektrolyse og andre har vekst på bare noen få værhår og ønsker å fjerne dem selv. Noen stiv, kan stri chin værhår rykkes med pinsett. Se haken for ny vekst og nappe ukentlig, om nødvendig. Hvis det er for mange hår, eller plukker er for smertefullt, er barbering kanskje den mest tradisjonelle hårfjerning metoden. Men noen kvinner hater veksten av strå som dukker opp igjen like etter barbering og føler håret vokser tilbake mørkere. Kremer og voks fjerne hår uten å forlate skjeggstubbene. Begge har vært kjent for å noen ganger irritere huden og forårsake rødhet.