Digidexo.com

Tegn og symptomer på hypofysesykdom

Tegn og symptomer på hypofysesykdom


Hypofysen er ofte referert til som "master kjertel" og med god grunn. Ifølge Pituitary.org, dette er ert størrelse kjertel som har ansvar for å produsere hormoner som holder kroppen i balanse. En av de mest vanlige abnormaliteter som kan påvirke hypofyse funksjon er en svulst. The Mayo Clinic rapporterer at "de fleste svulster i hypofysen er noncancerous, nonspreading vekster." Imidlertid kan en svulst forårsake sykdom og dysfunksjon av hypofysen.

Generelle Tumor Symptomer

Svulster i hypofysen kan påvirke produksjonen av hormoner som er nødvendige for sunn kropp funksjon. Tegn og symptomer på overflødig trykket forårsaket av en hypofyse svulst inkluderer kvalme, oppkast, hodepine, tretthet, kramper, tap av kroppshår, vannaktig utflod fra nesen, tap av syn og uforklarlige svingninger i vekt.

Adrenokortikotropt Tumor Symptomer

En adrenokortikotropt hypofysetumor forårsaker en overdreven produksjon av hormonet kortisol. Cushings syndrom kan utvikle seg fra for mye kortisol. Symptomer på Cushings syndrom inkluderer en pukkel som vises på øvre del av ryggen, vektøkning konsentrert i midsection eller øvre del av ryggen, høyt blodtrykk, rundhet i ansiktet, svakhet, tynn hud og blåmerker.

Growth Hormone Svulster

Noen svulster i hypofysen kan føre til en rask økning i produksjonen av naturlig forekommende veksthormoner som kroppen ikke kan assimilere. Denne tilstanden kalles akromegali; Symptomene på denne tilstanden omfatter høyt blodtrykk, hjerteproblemer, overdreven svetting, en endring i ansiktstrekk og forstørrede føtter eller hender. Barn med akromegali kan oppleve akselerert vekst gjennom hele kroppen.

Prolaktin Producing Svulster

Hos kvinner, et overskudd av prolaktin, eller prolactinoma, kan redusere produksjonen av østrogen. Tegn og symptomer på prolactinoma hos kvinner er uregelmessig menstruasjon og utflod fra brystvortene. I menn, fører denne tilstanden en reduksjon i testosteron og forstørret brystene, infertilitet, erektil dysfunksjon og redusert libido.

Thyroid Svulster

Hypertyreose, eller en overproduksjon av tyroksin, kan oppstå når en hypofyse svulst overstimulates skjoldbruskkjertelen. Symptomer på hypertyreose omfatter plutselig uforklarlig vekttap, uregelmessig eller rask hjerterytme, en følelse av å føle på kanten eller irritabilitet.