Digidexo.com

Hvordan virker GTN lavere blodtrykk?

GTN

GTN, også kjent som glyseroltrinitrat, er i hovedsak en kjemisk nitroglycerin som, når de innføres i kroppen - enten gjennom en tablett eller transdermalt plaster - blir omdannet til nitrogenoksyd. Nitrogenoksid er en naturlig forekommende kjemiske i kroppen som kan strekke arterier og vener. Hvis du skulle bruke GTN, ville den ekstra nitrogenoksid skapt gjennom konvertering deretter slappe av og utvide blodårene, noe som ville tillate at blodet til å sirkulere lettere. Dette letthet ville skape mindre motstand og tenkes å senke blodtrykket.

Effekt

Ifølge Institutt for indremedisin ved Ehime University, er GTN mer gunstig for å redusere systolisk blodtrykk, som er trykket skapt av pumping av blod når hjertet slår, enn diastolisk blodtrykk, som er trykket av blodet når hjertet er i ro. Mens det var positive resultater i bruk av GTN å senke blodtrykket, er flere forsøk må bli utført for å måle virkelig funksjonelt resultat av stoffet for å redusere en persons blodtrykket på lang sikt. Foreløpig er GTN mest vanlig å behandle angina, som det tjener til å slappe av hjertet og avlaste selve angrepet. Men siden stoffet kan be dilatasjon, er det en god indikasjon på at det kan ende opp med å bli brukt til behandling av hypertensjon, spesielt hos de individer med høyt systolisk blodtrykk.

Bivirkninger

Som med nesten alle medisiner, betyr GTN har noen potensielle og uønskede bivirkninger, inkludert hodepine, svimmelhet eller ørhet, besvimelse, kvalme og urolig mage, økt eller redusert hjertefrekvens og en brennende følelse i munnen. Noen mennesker kan også oppleve en allergisk reaksjon på GTN, inkludert et utslett eller elveblest, kløe, hevelse i tunge og / eller hals, hevelse i lepper eller munn, problemer med å puste og problemer med å svelge.