Digidexo.com

Forstå endringer i blodtrykk

Forstå endringer i blodtrykk

Fysiske årsaker

Ulike fysiske årsaker påvirke blodtrykket fra det ene øyeblikket til det neste. Når hjertet begynner å slå raskere, vil blodtrykket stige så lenge hjertet ditt fortsetter å pumpe samme mengde blod med hver beat. Hvis mengden av blod i kroppen øker, vil blodtrykket øke. Mengden av blod du har i kroppen din endres avhengig av hvor mye væske du drikker og hvor mye væske du mister ved vannlatning. Trange blodkar eller plakk i blodårene dine tvinger blodet å strømme mot høyere motstand. Høyere motstand betyr høyere blodtrykk. Til slutt, tykkelsen på blodet påvirker blodtrykket. Jo mer sukker i blodet, jo tykkere er det - akkurat som hvis du legger sukker til et glass vann før det gjør en sirup.

Modifiserbare faktorer

Sigaretter, alkohol, stress, fedme, medisiner, fattig diett og mangel på mosjon kan alle føre til økt blodtrykk, samtidig eliminere eller forbedre en av disse faktorer vil bidra til å redusere blodtrykket.

Uforanderlige Faktorer

Jo eldre du blir, jo mer sannsynlig er det at du har høyt blodtrykk. Du kan også ha en familiehistorie med blodtrykk problemer, og hvis du er afrikansk-amerikansk, er det mer sannsynlig å bli påvirket. Visse sykdommer og tilstander påvirker også blodtrykket.

High Blood Pressure

The American Heart Association anslår at bare halvparten av befolkningen som har høyt blodtrykk er klar over deres tilstand. Høyt blodtrykk streker arteriene, hjertet og nyrene overdrevet, noe som resulterer i slag, hjerteinfarkt og nyresvikt. Selv mildt forhøyet blodtrykk kan bety redusert levealder.

Lavt blodtrykk

Lavt blodtrykk er vanligvis forårsaket av gravitasjonskreftene - Hvis du noen gang har stått opp for fort og følte ør, eller tatt en tur i en jet fighter, har du opplevd øyeblikk av lavt blodtrykk. Lavt blodtrykk er ikke et problem med mindre det fører til merkbare symptomer som svimmelhet eller besvimelse.