Digidexo.com

Hvordan takle Glaukom

Hvordan takle Glaukom


Grønn stær er en opphoping av væske bak øynene. Det kan til slutt føre til blindhet på grunn av sykdommen ødelegger den optiske nerven. En diagnose av noen sykdom kan forårsake ubehag selv med de som vanligvis er sterke følelsesmessig. Sykdommen forårsaker stress ikke bare med pasienten, men med venner og familiemedlemmer så vel. Her er hvordan du kan takle glaukom.

Hvordan takle Glaukom

•  Forbered deg på det uunngåelige. Det er sannsynlig at en diagnose av glaukom vil til slutt føre til blindhet. Organiser dine omgivelser for å hjelpe deg når du mister synet ditt. Bruk motlys for å hjelpe deg å skille objekter når synet begynner minkende. Sørg for å vite hvor noe skadelig.

Be legen din om henvisning til en samfunnstjeneste som kan hjelpe deg. Mange sosiale tjenester er tilgjengelige for de som har sykdommer eller fysiske svekkelser. Disse tjenestene tilby hjelp med stress lettelse, forslag til mestring og anbefalinger for å forberede livet ditt med glaukom.

Skriv ned dine tanker og følelser. Skrive ned disse tankene hjelper avlaste noen angst, særlig om ikke mange mennesker er rundt for å hjelpe deg. Det er best å begynne å planlegge hvordan du skal håndtere situasjonen. Kjøp en journal eller bærbar PC for å hjelpe deg å registrere lege avtaler og spørsmål til legen.

Hjelp andre med de samme problemene. Å hjelpe andre gjør du føler deg bedre. Du lærer å få et grep om dine egne problemer og hjelpe lære andre å gjøre det samme.

Oppretthold et så normalt rutine som mulig for å holde ting balansert, lette unødvendig stress og opprettholde tillit.

Få hjelp for depresjon med en gang. Legen din vil hjelpe ved å gi deg tilgang til medisinske eller samfunnets ressurser for å hjelpe deg å takle depresjonen.

La andre hjelpe deg. Det er folk som er villige til å hjelpe, hvis du lar dem. Spør familiemedlemmer og nære venner til å hjelpe deg ut ved å rense og gjøre de grunnleggende oppgaver som du ikke kan være i stand til å gjøre.

Hint

  • Den internasjonale Glaukom Association har mer informasjon om hva glaukom er og hvordan den er behandlet. Mestring er lettere hvis du vet hva du arbeider med.