Digidexo.com

Hvordan behandle alkoholisme gjennom ernæring

Alkoholikere er ofte underernært på grunn av deres begrensede inntak av viktige næringsstoffer samt kombinert med måten alkohol hindrer kroppens evne til å fordøye og utnytte næringsstoffene. Selv om ernæringsterapi ikke bør sees på som en erstatning for konvensjonell medisinsk behandling eller 12-trinns program, tyder nyere forskning alkoholisme (som andre sykdommer) kan ha stor nytte av et bedre kosthold. Les videre for noen forslag til hvordan å behandle alkoholisme gjennom ernæring.

Hvordan behandle alkoholisme gjennom ernæring

•  Reduser kroppens avhengighet av raffinerte karbohydrater (pasta, ris, hvitt brød) som, i likhet med alkohol, endre seg raskt til sukker gang inntatt. Avhengighet av enkle karbohydrater oppfordrer samme rutsjebane vekst og fall i blodsukkeret, som kan drivstoff trangen til å drikke.

Erstatt enkle karbohydrater med protein. Spis egg, kylling og fisk ved måltider, samt bønner og nøtter i løpet av dagen. Mat rik på aminosyrer er avgjørende for å gjenopprette hjernens funksjon og redusere blodsukker cravings. Alkohol svekker kroppens evne til å regulere sine egne stemninger. En konstant strøm av alkohol og dens syntetiske "feel-good" kjemikalier fører til at hjernen til å stoppe produksjonen av sine egne humørhevende hormoner, noe som resulterer i angst, depresjon og konstant trang til "selvmedisinering" ved å drikke mer.

innlemme sunt fett som olivenolje og avokado i kostholdet. Fett bidra til å stabilblodsukkernivået ved å ta lengre tid å brenne av. I tillegg omega-3 fettsyrer, slik som de som finnes i fisk, er sagt å øke dopamin nivåer og andre "feel-good" hormoner i hjernen.

Avslutt alle avhengighetsskapende stoffer, inkludert koffein og nikotin. Sukker er utenfor grensene også. Ernæringseksperter er enige om at selv om disse produktene kan øke energinivået midlertidig, vil brukeren til slutt krasje og føler seg verre.

Hint

  • Rådfør deg med en lege før du begynner på et ernæringsmessige diett. Disse forslagene må ikke ses på som et alternativ til lege.