Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Amaurose fugax

Hvordan diagnostisere Amaurose fugax


Amaurosis fugax er et midlertidig tap av syn som vanligvis er forårsaket av en mangel på blodtilførsel til netthinnen. Den har en svært variabel presentasjon som vanligvis varer i et par minutter, selv om det kan vedvare i flere timer.

Hvordan diagnostisere Amaurose fugax

•  Skaff pasientens historie for amaurosis fugax. Utbruddet er plutselig og påvirker bare ett øye med noen pasienter som beskriver det som en mørk skygge som kommer ned over deres øyne. Andre pasienter rapporterer fullstendig blindhet, uskarphet, dimming og tåke i det berørte øyet.

•  Mål varigheten av tapet i syn for å få en indikasjon på etiologi. Amaurosis fugax som varer bare noen sekunder kan være forårsaket av en papilledema men en alvorlig aterosklerotisk halspulsåren kan føre til blindhet som varer i opp til 10 minutter.

Gjennomføre en oftalmisk eksamen med særlig vekt på tegn på oclular iskemi hvis det er mulig. Unormale funn vil indikere okulær sykdom som den sannsynlige årsaken til amaurosis fugax.

Run laboratorietester for å påvise systemiske årsaker amaurosis fugax. Disse vil typisk omfatte en komplett blodprosent, blodsukker, lipid panel og senkningsreaksjon. Vanlige systemiske årsaker inkluderer hjerte emboli, vasospasmer og kjempecellearteritt.

Utfør imaging tester. Arteria carotis tosidig skanning er nyttig for detektering av stenose av den ipsilaterale arterie og en computertomografi (CT) eller magnetisk resonans (MRI) vil være nyttig i tilfelle av en cerebral emboli. En angiografi er den standard metode for å identifisere carotis aterosklerotisk sykdom.