Digidexo.com

Beskrivelse av Cataract Surgery

Beskrivelse av Cataract Surgery


En grå stær oppstår når linsen, eller iris og elev, bli grumsete. Objektivet hjelper øyet justere sin syn og fokuserer lyset på baksiden av øyet. Linsen består av vann og protein, som noen ganger klumper sammen for å skape en sky på linsen. Den kan vokse seg stor nok til å dimme synet. Kataraktoperasjon er et gunstig alternativ for noen som ønsker å gjenopprette hennes syn.

Avhengig av pasientens tilstand, vil legene fjerne tåkete linse og erstatte den med en klar kunstig linse, eller bare fjerne grå stær uten behov for en kunstig implantat. Uansett, tar fremgangsmåten mindre enn en time.

Forberedelse

Øyedråper hjelpe strekke eleven. Anestetika nummen øyet. Pasientene får beroligende midler for å hjelpe dem slappe av under prosedyren, men narkose er normalt ikke gis for katarakt kirurgi.

Phacoemulsification

Phacoemulsification omfatter fjerning av katarakt, men etterlater den bakre lag av linsen. En kirurg vil gjøre et lite snitt på ca 3 mm. Kirurgen vil sette inn en nål-tynn sonde inn i området for å sende bølger av en ultralyd. Denne bølgen bryter opp katarakt; kirurgen bruker deretter sug til å fjerne bruddstykker av katarakt.

Ekstrakapsulær kataraktekstraksjon

Ekstrakapsulær kataraktekstraksjon er vanligvis brukes når ultralydbølger ikke klarer å bryte opp proteiner av en tåkete linse. Denne fremgangsmåten krever et innsnitt på ca 10 mm. Snittet er gjort der hornhinnen og sclera møtes. Kirurgen åpner linsen og fjerner kjernen. Denne fjerningen er ikke gjort i fragmenter --- kirurgen suger ut proteiner i ett stykke og forlater kapselen.

En kunstig linse plasseres i tomt linsekapsel, men krever ingen vanlig omsorg. Mange objektiver er fleksible, slik at pasienten ikke vil føle sin tilstedeværelse.

Post-Op

De innsnitt som er gjort på øyet er små og enkelte suturer er nødvendig. Vision begynner normalt å bedre etter noen dager.

Pasienter vanligvis følger opp med sine leger dagen etter operasjonen, og også på en uke, og deretter en måned post-op. Antibiotika dråper vil bli foreskrevet etter kataraktkirurgi for å hindre smitte.

Healing tips

Healing av katarakt oppstår normalt innen åtte uker etter operasjonen. Den smerte og ubehag fra kirurgi normalt avtar etter noen få dager.

Noen kløe og følelse av ubehag er normalt etter operasjonen, men det er viktig å unngå å gni eller trykke på øyet, da dette kan forårsake skade. Rengjør øyelokk forsiktig for å fjerne utslipp.