Digidexo.com

Farlige Blood oksygennivå

For å leve, må hver celle i kroppen din oksygen til fungere riktig. Oksygen er en kritisk næringsstoff og kroppen kan dø innen seks minutter uten. Alle nivåer under 88 prosent er farlig og invalidiserende for kroppen din. Høye oksygennivået er viktig for generelt god helse.

Normale nivåer

Friske mennesker har vanligvis en blod oksygen nivå over 95 prosent. Lagt oksygen kan være nødvendig for folk hvis oksygennivået faller under 90 prosent og hjem oksygenbehandling kan anbefales for å gjenvinne normale nivåer. Når oksygenmetning faller under 80 prosent, oppstår alvorlig hypoksemi. Hypoksemi er et lavt nivå av oksygen i blodet som forstyrrer kroppsfunksjon og skader vitale vev. Det kan være livstruende i alvorlige tilfeller.

Årsaker

Alt som forstyrrer oksygen passerer inn i blodet og i hele kroppen kan føre til lav blod oksygen. Lavt oksygennivå forekommer i mennesker med respiratoriske forstyrrelser slik som emfysem og kronisk bronkitt, som også er kjent som kronisk obstruktiv pulmonær sykdom. Lungekreft kan føre til lavt oksygennivå, som kan cystisk fibrose og lungefibrose. Lavt oksygennivå kan skje om natten, forstyrre søvn og ødeleggende cellenes evne til å reparere, rens og reprodusere. Resultatet er følelsen utslitt om morgenen og sliten hele dagen.

Symptomer

Oksygennivået som er for lavt kan resultere i muskelsmerter, fedme, hodepine, nedsatt immunforsvar, tretthet, sirkulasjonsproblemer, angst, høyt blodtrykk og depresjon. Du kan også oppleve mer alvorlige symptomer, inkludert hjertesvikt, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Detection

Oksymetri testing gir verdifull informasjon om dine oksygennivået. Testing av metnings nivåer av oksygen i blodet kan gjøres mens du trener, sitter og under en overnatting periode på åtte timer.

Rettsmidler

Naturlige måter å øke oksygen blodet inkluderer spise mat med høyt komplekse karbohydrater; dette øker blodets evne til å transportere oksygen til alle cellene dine. Også opprettholde god holdning hjelper lungene ta inn mer oksygen og høy effekt trening i 30 minutter hver dag - som løping og aerobic - øker veier av oksygen i kroppen din.

Behandlinger

Naturlige måter å bekjempe farlige blod oksygennivået er for å unngå fet mat som lavere oksygenbærende kapasitet og å slutte å røyke, som sigarettrøyk øker karbondioksid i blodet. Unngå dårlig holdning også hjelpemidler i flyten av oksygen i hele kroppen din. Oksygen terapi brukes til å normalisere blodoksygenkonsentrasjon, noe som bidrar til dine organer rense, helbrede og fungere riktig. Etter behandlingen kan du føle deg mer energisk, uthvilt og oppleve en større følelse av velvære og mental klarhet etter at oksygennivået er økt.