Digidexo.com

Botemidler for Utmattelse

Flere faktorer kan bringe på utmattelse, som er preget av ekstrem tretthet eller utmattelse. Alle opplever tretthet fra tid til annen. Men med utmattelse, kan tretthet påvirke din evne til å tenke klart. Det er forskjellige måter å bekjempe utmattelse. Nøkkelen er å identifisere årsaken til utmattelse og tiltak for å avhjelpe problemet.

Få skikkelig hvile

Mellom arbeid, skole, familie og andre personlige forhold, kan få riktig mengde hvile være vanskelig. Ifølge National Sleep Foundation, voksne trenger mellom syv og ni timer søvn en natt. Dessverre, noen voksne får mye mindre, og dette fører ofte til tretthet og utmattelse.

Bekjempelse av utmattelse kan være så enkelt som å endre dine søvnvaner og sikter til minst åtte timers søvn en natt. Hvis du har til å våkne opp på 7:00 om morgenen, få i seng senest klokken kvelden før 11. Andre faktorer bidrar også til mangel på søvn som dårlig sovemiljø og søvnløshet. Lag en bedre søvn atmosfære ved å holde en behagelig romtemperatur, slå av TV og lys og kanskje spille myk, avslappende musikk i bakgrunnen. Om nødvendig, bør du vurdere å kjøpe en bedre madrass eller be legen din for en trygg søvn hjelpemiddel.

Bli aktiv

Lav fysisk aktivitet spiller også en rolle i trøtthet og utmattelse. Men øker daglig bevegelse og starter et treningsprogram kan bidra til å øke din energi og bekjempe utmattelse.

Start med å innlemme 90 minutters trening i uken (30 minutter tre ganger i uken). Nyt et nabolag spasertur eller jogge, delta i et lokalt treningssenter eller delta i andre aktiviteter som sykling, svømming eller sport. Når du har gjort justeringen, øke din innsats og mål for 30 minutters daglig aktivitet.

Ta en pause

Utbrenthet og stress er viktige faktorer i fysisk og mental utmattelse. Ofte, fjerne deg selv fra en stressende situasjon er den eneste måten å kurere utmattelse og hvile tankene dine. Ta fri fra jobb og planlegger en ferie eller mental helse pause. Hvis ditt yrke skaper pågående stress og utmattelse, vurdere andre arbeidsplasser eller be sjefen din til å lette lasten.

Set Begrensninger

Hvis din manglende evne til å fullføre oppgaver eller en travel timeplan forårsaker mental angst og utmattelse, skalere tilbake og redusere stressfaktorer i livet ditt. For mange personlige forpliktelser kan tappe din tid og energi. Kjenn dine begrensninger og lære å si "nei" og delegere ansvar. Hold en daglig planlegger eller timeplan med deg og prioritere oppgavene dine. Sett av tid hver dag for avslapning og personlig tid, og ikke la noen (familie, venner, arbeidskamerater) forstyrre denne gangen.

Utelukke medisinske betingelser

Forsøk på selv godbit utmattelse hjemme, men hvis tilstanden ikke blir bedre i løpet av noen få uker, lage en legetime for å utelukke et medisinsk problem. Kronisk utmattelse som ikke blir bedre med hjem rettsmidler kan peke til en medisinsk tilstand som anemi, infeksjoner, kronisk utmattelsessyndrom, fibromyalgi eller en autoimmun lidelse.