Digidexo.com

Hva er årsakene til Spider årer på en ankel?

Hva er årsakene til Spider årer på en ankel?


Blodårer i det menneskelige legeme opererer i en retning, tilbake blod fra kroppen til hjertet. Årer oppnå dette enveis overføring med ventiler som hindrer blodet i å strømme fra hjertet. Unnlatelse av disse klaffene fører blodet å lekke tilbake. Hvis det skjer med overfladisk, eller close-to-the-overflaten, vener i ankler, røde, lilla eller blå edderkopp årer vises.

Langvarig Standing

Ifølge DukeHealth.org, én årsak til edderkopp årer, eller telangectasias, er langvarig stående. Svekkelse av overfladiske vener i ankler fører blod til basseng, eller sikkerhetskopiere. Over en periode at blod lekker ut av blodårene og presenterer seg med mønstre som ligner spindelvev. Vener i anklene har en lang vei å pumpe blod til hjertet. Står for en lang tidsperiode legger press på venene som til slutt fører til problemer. Unngå dette problemet ved å ta pauser og bevege seg rundt. Mangel på bevegelse er den virkelige årsaken.

Genetikk

Womenshealth.gov lister familiehistorie som én årsak til edderkopp årer. Hvis du har familiemedlemmer med vein problemer, er du sannsynligvis til å ha de samme problemene. Den genetiske faktoren innebærer svake ventiler i årer. Hvis ventilene var svake på tidspunktet for fødselen, vil slitasje av aldring ha en innvirkning. De fleste edderkopp årer vises som du alder, med kvinner mer utsatt enn menn for å utvikle dem. Ifølge DukeHealth.org, noen anslag sier at 50 prosent av voksne kvinner har edderkopp årer.

Vektøkning

Enten du kaller det overvekt eller fedme, de overskytende pounds legge utilbørlig press på venene til å pumpe blodet tilbake til hjertet. Eventuelle ekstra belastning kan påvirke ventilene, forårsaker feil som fører til edderkopp årer. Vektøkning kan være et resultat av, eller føre til en inaktiv livsstil, noe som gjør problemet enda verre. Trening for å holde årer sunt og avverge effekten av aldring og genetikk. I de fleste tilfeller, edderkopp årer er en kosmetisk og ikke et medisinsk problem, men noen ganger, vil de være smertefullt.

Sitter med bena krysset

Et annet eksempel der manglende bevegelse kan føre til edderkopp årer i anklene er praksisen med å sitte med bena i kryss. Problemet er lik langvarig henstand. Unngå dette problemet ved å ikke krysse bena, eller om du må gjøre det, bare for en kort periode.