Digidexo.com

Hva er den beste måten å øke dopamin i hjernen?

Hva er den beste måten å øke dopamin i hjernen?


Dopamin og noradrenalin er både eksitatoriske nevrotransmittere som er viktige i din årvåkenhet, motivasjon, hukommelse og konsentrasjon. Dopamin har flere funksjoner i hjernen og har en innvirkning på din atferd, kognisjon, motivasjon, viljestyrte bevegelser, humør, søvn, læring og oppmerksomhet. Når hjernen din produserer nok dopamin, føler deg glede, lykke, og noen ganger eufori. Det finnes noen måter å øke dopamin nivåer i hjernen; den metoden som er best avhenger av hva som fungerer for deg og hvordan kroppen din reagerer på teknikkene.

Trening

Ifølge en studie, "Exercise Reduserer oksidativt stress og betennelser og gjenoppretter Nedsatt Dopamin D1 Receptor Funksjon i gamle rotter," publisert i American Journal of Physiology: Nedsatt Physiology i 2007, kan trening bidra til å øke dopamin nivåer. Studien, utført av leger fra hjerte og nyre Institute ved University of Houston funnet ut at trening kan ikke bare øke dopamin nivåer, men kan også gjenopprette dopamin reseptor funksjoner hos eldre rotter.

Aerboic øvelse er det mest vanlig øvelse som kan utføres for å øke dopaminnivåer. Aerob trening kan også bidra til å forhindre tilfeller av depresjon - som er noen ganger forårsaket av en kjemisk ubalanse og lave dopamin nivåer - ved å øke dopamin nivåer.

Mat

Det er visse matvarer som også kan naturligvis øke dopamin. Rødbeter inneholder aminosyren betain, som er et antidepressivt middel. Ifølge en studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition i 2007, fungerer betain som en stimulerende i produksjonen av S-adenosylmethionine eller SAM-e. Den sam-e er knyttet til produksjon av hormoner slik som serotonin og dopamin. En studie med tittelen "Essential Amino Acids påvirke Interstitiell Dopamin metabolitter i Anterior Piriform Cortex av Rats" publisert i Journal of Nutrition i 1999, viser også at mat rik på visse aminosyrer kan bidra til å øke dopamines. Bananer er gode kilder til tyrosin, som er en annen type aminosyre. Dens nerveceller blir til dopamin og noradrenalin. Ost er en anerkjent form for protein mat. Den samme undersøkelse tyder på at proteiner, som er sammensatt av aminosyrer, kan også hjelpe til med produksjonen av dopamin og noradrenalin. Kylling inneholder også proteiner som fremmer økning i nivåene av de eksitatoriske nevrotransmittere, dopamin og noradrenalin. Det er også en stor kilde til koenzym Q10 (Co Q10) som også øker energigenererende potensialet i visse nerveceller. Bønner og belgfrukter er næringsrike proteiner som kan øke din helse, samt nivåer av dopamin. Annet kjøtt, ost, fisk, egg og sjømat er høy i protein, er næringsrik, og er alle dopamin-boosters. Endelig kan vannmelon hjelpe. Saften fra en vannmelon er fettfri og full av vitaminene A, B6 og C. Vitamin B6 er brukt av kroppen i produksjonen av signalstoffer som melatonin, serotonin og dopamin. Vitamin C derimot, forbedrer immunforsvaret samtidig ivareta kroppen mot frie radikaler.

Kosttilskudd

Ifølge American Journal of Psychiatry, kan ta vitamintilskudd også bidra til å øke dopamin nivåer. Inkluder vitamin B12, folsyre (vitamin B9), omega-3 fettsyrer og vitamin B6 i kosttilskudd. The American Journal of Psychiatry i 1997 publisert en studie med tittelen "Folat, vitamin B12 og homocystein i Major Depressive Disorder", som viste at mangler i disse vitaminene er vanlig hos de som er deprimerte.