Digidexo.com

Hva er tegn og symptomer på Femoral aneurisme?

Et aneurisme er en svulmende i veggene i en arterie som ligner på en ballong som, hvis den sprekker eller knuses, kan forårsake intense interne, ukontrollerbar blødning. I de fleste tilfeller er små aneurismer aldri diagnostisert, men større de kan være. Den mest vanlige område for en aneurisme er de som finnes langs aorta, de store blodkar i kroppen som tilfører blod til hjertet. Men aorta grener av i to lårarteriene som leverer oksygenrikt blod til underekstremitetene. En femoral aneurisme er vanligvis finnes på den øverste delen av arterien, ved lysken. Lære og forstå de tegn og symptomer på en femur aneurisme fører til rask diagnostisering og behandling, og hindrer komplikasjoner, for eksempel blodpropp eller til og med en burst arterien, som kan føre til nesten umiddelbar sjokk og død på grunn av nedsatt blodtrykk og blodtap.

Signs

Høyt blodtrykk eller hypertensjon er et klassisk tegn på aterosklerose eller åreforkalkning forårsaket av røyking, overvekt og høyt kolesterol. Høyt blodtrykk eller hypertensjon er nesten alltid et resultat av karlidelser, så få sjekket av en lege hvis du mistenker at du eller en du er glad kanskje lider av slike forhold. Åreforkalkning fører til svekkelse eller innsnevring av arteriene, noe som får svekket blod fartøy vegger for å utvide for å lette blodstrømmen.

Pain

I mange tilfeller vil en person med en femoral aneurisme har noen symptomer, men smerte er vanlig. Smerte forårsaket av en aneurisme er generelt kjente under plasseringen av aneurisme på grunn av en reduksjon i blodstrøm. Smerte er oftest følt i leggen, rundt kneet området, men forskjellige personer kan oppleve smerter i forskjellige områder over hele den berørte benet side, avhengig av størrelsen av den aneurisme.

Nummenhet eller prikking

På grunn av redusert blodstrøm, kan individer med en femoral aneurisme oppleve en prikking eller nummenhet i den nedre ekstremitet under plasseringen av aneurismen. I mange tilfeller vil personer med en femoral aneurisme plassert i lysken vil føle smerte eller resulterende nummenhet i kne-området, under kneet, eller i den nedre låret.

Puls

En av de viktigste tegn på en mulig femoral aneurisme er evnen til lett å finne og føle pulsen på baksiden av kneet, kalt popliteal puls. Hvis en aneurisme er til stede, kan pulsen være lett å finne og følte som bankende. En annen felles nettsted for å vurdere femoral pulsen er i lysken. Igjen, under normale forhold, er disse to pulspunktene er heller vanskelig å føle, men i tilfelle av tilstedeværelse av en aneurisme er mer fremtredende ved berøring.

Diagnose og behandling

Diagnostisering av en femur aneurisme er ofte gjort gjennom flere ulike teknikker som CT (computertomografi), MR (magnetisk resonans imaging) eller ultralyd billeddiagnostikk. Behandlinger vil bli bestemt av generell generelle helse, alder og medisinsk tilstand. Å senke blodtrykket forårsaket av røyking eller hypertensjon er innledende behandlinger, så vel som de herunder medisinering behandlinger for å senke blodtrykket. Hvis aneurisme er ikke for stor, kan kirurgi være forsøkt.