Digidexo.com

Hvordan å behandle livmor prolaps

Hvordan å behandle livmor prolaps


Livmor prolaps er en medisinsk tilstand som følge av svekkelse av muskler og leddbånd i kvinnens bekkenregionen. Når diagnosen av en lege etter en bekken eksamen, er det flere måter å behandle livmor prolaps. Noen av de behandlinger må bli administrert av en lege, mens andre kan utføres rutinemessig av pasienten. Les videre for å lære hvordan å behandle livmor prolaps.

Bruksanvisning

En styrke bekkenbunnsmusklene med Kegel-øvelser, som innebærer naturlig Tensing og avslappende vaginal området. I utgangspunktet er denne oppgaven innebærer å simulere bevegelsen av holde tilbake urin. Holde musklene stramme i noen sekunder og slipp. Gjenta 10 ganger.

Ta kontakt med legen din for å se om han mener en pessar er nødvendig. Dette er en sirkulær enhet som er satt inn under bunnen av livmoren, å holde livmoren på plass.

Gjennomgå risiko og fordeler ved å ta østrogenbehandling (ERT). ERT kan avta ytterligere svekkelse av bekkenmusklene, sparer pasienten fra videre drastisk behandling.

Tenk kirurgiske behandlinger. Livmoren kan holdes på plass av en kirurgisk implantert slynge, noe som gjør det umulig for livmoren å prolaps. Et annet alternativ er kirurgisk fjerning av livmoren gjennom en prosedyre som kalles en hysterektomi.

Gå ned i vekt, hvis det er mulig. Sørg for å følge et sunt kosthold og trene regelmessig. Enhver vektøkning kan gjøre prolaps forverres.

Øv riktig løfteteknikk. Løfte feil kan sette overflødig belastning på bekkenmuskulaturen, noe som resulterer i prolaps.

Tips og advarsler

  • Hvis seriøst vurderer å ta østrogenbehandling, sørg for å diskutere risikoen ved å ta østrogen med legen din. Sørg for at fordelene vil oppveie risikoen.