Digidexo.com

Risiko for Psyllium Husk

Risiko for Psyllium Husk


Psylliumskall dekning av frøene som finnes på Plantago psyllium anlegget. Det er en utmerket kilde til kostfiber, som tilbyr 71 g fiber i en tredjedel av en kopp. Den samme mengde av havrekli, på den annen side, har bare 5 g fiber. På grunn av sin høye fiberinnhold, er psyllium ofte brukt til å forbedre fordøyelsen, lavere kolesterol og mot forstoppelse. Det er imidlertid risiko med å ta psyllium husk.

Oppblåsthet

Tar psyllium kan føre gass eller oppblåsthet, fordi fiberen ikke bryter ned inntil den når tykktarmen. Du bør begynne å ta psyllium i små doser og sakte jobbe opp til full dose anbefalt av produktet.

Treg fordøyelse

Psyllium bremser fordøyelsen som kan forsinke kroppens opptak av medisiner eller vitaminer. Du bør ta psyllium minst to til fire timer før medisinering eller andre kosttilskudd. Tar for mye psyllium kan også redusere kroppens evne til å absorbere visse mineraler.

Forstoppelse

Når tatt med vann, lindrer psyllium forstoppelse, men hvis du ikke tar minst seks glass vann hele dagen, de psyllium sveller og forårsaker forstoppelse.

Kveles

Du bør ta psylliumskallene med minst 8 oz. vann. Svelge psyllium med lite vann kan føre til at fiber til å svelle i halsen og forårsake kvelning. Du bør også unngå å ta psyllium hvis du har problemer med å svelge.

Allergisk reaksjon

I sjeldne tilfeller kan ta løselig fiber i lange perioder av gangen forårsake en allergisk reaksjon inkludert utslett, kløe eller enda anafylaksi, som kan føre til døden. Hvis du tror du har en allergisk reaksjon, søke medisinsk hjelp umiddelbart.