Digidexo.com

Terapi for AIDS

Terapi for AIDS


AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) er forårsaket av et virus som kalles HIV (humant immunsviktvirus). HIV invaderer kroppens immunceller, reprodusere inntil cellene sprekker. Som immunforsvaret blir svekket, opportunistiske infeksjoner, for eksempel lungebetennelse og sjeldne kreftformer, utvikle på grunn av kroppens manglende evne til å bekjempe dem. Selv om det ikke finnes noen kur for HIV-infeksjon eller AIDS, leger og pasienter bruker en rekke behandlinger for å bekjempe virus og styrke immunforsvaret.

Anti-retroviral Medikamentell behandling

Antiretrovirale legemidler, også kjent som ARV-medisiner, bekjempe viruset direkte til å drepe viruset og hindre den fra å komme inn immunceller. ARV medisiner arbeide på forskjellige måter, med noen blokkere produksjonen av proteiner som HIV trenger å reprodusere mens andre blokkere HIV fra å komme inn immunceller. Antiretrovirale legemidler må tas hver dag uten å gå glipp av en dose å forbli effektiv.

Kombinasjonsbehandling og HAART

Kombinasjonsterapi er bruk av to eller flere anti-retrovirale medikamenter på en gang for å bekjempe HIV-infeksjon. Når en kombinasjonsbehandling involverer tre eller flere typer ARV-medisiner er det referert til som "Highly Active Anti-retroviral behandling," eller "HAART." Hvis en kombinasjon av anti-retrovirale medikamenter blir ineffektiv på grunn av tapte doser, kan alternative kombinasjoner benyttes for behandling.

Urte terapi

Urte terapi styrker immunforsvaret mot hiv-infeksjon og hindrer noen av bivirkningene som ofte er forbundet med ARV og HAART behandlinger. Brukte urter inkluderer aloe vera, solhatt, ginseng og lakris. St. Johns Wort er et annet populært alternativ, men det kan ha negative interaksjoner med visse typer anti-retrovirale medisiner, og anbefales derfor ikke. I stater som tillater bruk av marihuana til medisinske formål, kan HIV-og AIDS-pasienter får en cannabis resept for å bekjempe smerte og å stimulere appetitten.

Homeopati

Homeopatisk behandling bruker spesifikke vitaminer, mineraler og andre stoffer, som for eksempel urter og plantemateriale, i svært små, svært utvannet doser for å behandle sykdom og andre forhold. Det grunnleggende konseptet med homeopati er at "likt kurerer likt", som betyr at stoffer som ville føre til symptomer i en frisk person kan styrke immunforsvaret mot disse symptomene i en syk person. Homeopati er en kontroversiell form for behandling på grunn av sin bruk av stoffer som kan forårsake sykdom og troen av noen at stoffene er for utvannet til å ha en effekt i det hele tatt. Mange brukere av homøopatiske midler ser en reduksjon i symptomer og ARV bivirkninger, imidlertid. Homøopatiske behandlingsregimer er unike for den enkelte, og bør kun brukes under omsorg av en homøopatisk spesialist.

Accupuncture og Accupressure

Både accupuncture og Accupressure terapi stole på manipulere flyten av naturlig energi ved å bruke press eller sette inn tynne nåler i spesifikke punkter i kroppen. Disse terapeutiske alternativer er ofte brukt til å lindre HIV symptomer som smerter, tretthet og nevropati (alvorlig prikking eller smerter i ekstremiteter.) Accupuncture og accupressure kan også brukes til å styrke immunforsvaret.

Ernæringsterapi

Ernæringsterapi bruker visse matvarer og kosttilskudd for å holde kroppen sterk og for å styrke immunsystemet. Både HIV-infeksjon og anti-retroviral behandling kan resultere i tap av appetitt og symptomer som kvalme og diaré, så holder kroppen hydrert og erstatte tapt næringsstoffer er viktig for å opprettholde helsen til pasienten. Ernæringseksperter lage kosthold og supplement planer om å sørge for at deres pasienter får den ernæringsmessige støtten som de trenger.

Andre behandlingsmuligheter

Kroppsterapier, som for eksempel kiropraktikk medisin og massasje terapi, brukes til å bekjempe tretthet ofte assosiert med HIV og AIDS, og bidra til å øke immunforsvaret også. Andre behandlingsalternativer, som for eksempel yoga og sinn-kropp terapi, brukes også til å bidra til å øke kroppens evne til å bekjempe infeksjoner og unngå smerte og herjer.