Digidexo.com

Slik reparerer Keloids

Slik reparerer Keloids


En keloid er et arr som er hevet over hudens overflate. Den har en glatt topp og fargen er enten rosa eller lilla. En keloid er vanskelig å håndtere fordi det stadig blir større, og du kan oppleve kløe eller ømhet med en keloid arr. Keloider er vanligvis sett på skuldre, rygg, bryst og øreflippene. Legene forstår ikke de nøyaktige årsakene til at keloider form, selv om keloider kan oppstå etter hudskader forårsaket av kroppen eller øre piercing, akne, tatoveringer, brannsår, riper og sår.
Det finnes behandlinger som kan hjelpe keloider, selv om noen behandlinger kan gjøre keloider verre. Diskuter alternativene grundig med legen din før du gjennomgår noen form for behandling.

Bruksanvisning

Bruk silikon ark på keloider. Du må ha et ark med silikon gel på keloid arr i noen timer om dagen. Denne type behandling kan ta måneder å redusere fremkomsten av keloider og ikke alle kan svare på det.

Få kortison injeksjoner. Disse injeksjonene gjøres en gang i måneden, med det resultat at at keloid blir flat. Husk at kortison kan gjøre flatet keloid vises rødere ved å stimulere overfladiske blodkar, ifølge MedicineNet.com.

•  Prøv laser behandlinger. Den pulsede laser fargestoffet har en virkning på den keloid arr ved å flate den og gjør den mindre rødt. Du vil trenge flere behandlinger for å oppnå maksimal effekt.

Invester i kryoterapi. I denne prosedyren, legen din faktisk fryser de keloider med flytende nitrogen. Dette bidrar til å flate ut keloider, men keloid kan bli formørket.

Få et interferon injeksjon. Interferoner er proteiner som produseres av kroppens immunsystem. De hjelper til å bekjempe virus og bakterier. MedicineNet.com sier at injisere keloid med interferon har vist lovende i å redusere størrelsen på keloider.

Fjern de keloider ved å kutte dem ut ved hjelp av et kirurgisk inngrep. Denne fremgangsmåten kan være risikabelt, fordi nye keloider kan danne. Noen kirurger injisere steroider eller bruke trykkdressinger til området etter operasjonen, noe som kan redusere muligheten for nye keloider forming.